Uniek herdenkingsconcert Podium op Rijn; Het Gelders Orkest voor het eerst met rapper

Tijdens de Bridge to Liberation Experience op 19 september treedt Het Gelders Orkest op met mezzosopraan Tania Kross, de Ambassadeurs van de Vrijheid, Douwe Bob, Rapper Gers Pardoel, de hitsensatie Dotan, jazztrompettist Eric Vloeimans en DJ Isis. Het Gelders Orkest en de artiesten spelen op een podium op de Nederrijn. Het is de eerste keer in haar 125-jarig bestaan dat het orkest het podium deelt met een rapper.

Op 19 september 2014 wordt in Arnhem één van de grootste en belangrijkste veldslagen in de Tweede Wereldoorlog, Operation Market Garden met daarin de Slag om Arnhem, herdacht. Het wordt een zeer bijzondere herdenking met een centrale rol voor de brug die 70 jaar geleden centraal stond: de John Frostbrug. Aansluitend aan de herdenking in aanwezigheid van de veteranen om 18.30 uur op het Airborneplein vindt op de John Frostbrug het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience plaats dat het publiek meeneemt in het verhaal van Operation Market Garden, de Slag om Arnhem, de terugtrekking, evacuatie en de wederopbouw van de stad.

Er komen zes grote schermen rond de brug waarop het spektakel voor de toeschouwers te volgen is. Het evenement staat onder regie van Alvin Williams, producer van de Koningsvaart van Willem Alexander en productieleider van de Nationale Dodenherdenking. Meer informatie over de herdenking 70 jaar Market Garden staat op www.bridgetoliberation.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.