Uniek en actueel politiek theater

Op vrijdag 23 mei staat De Vertegenwoordiging met hun nieuwe voorstelling Wensen voor Europa in LUX. Een actuele voorstelling over de Europese verkiezingen. Ze zijn niet voor of tegen Europa. Ze binden de strijd aan tegen het politieke cynisme over de Europese verkiezingen. Een verhaal vanuit de campagnestaf van diverse Nederlandse partijen.

De Vertegenwoordiging: politiek theater
De Vertegenwoordiging maakt voorstellingen over actuele politieke en maatschappelijke kwesties. Met de soms prettig gestoorde realiteit als uitgangspunt, maken zij in slechts zes weken een actuele voorstelling. Ze bieden een andere kijk op hete hangijzers en delicate dilemma’s die het debat hebben bepaald. Geestig, ontrafelend en transparant, of hard en meedogenloos wanneer het moet.

Wensen voor Europa
Deze voorstelling gaat het over de Europese verkiezingen. Een dag nadat we met zijn allen naar de stemhokjes zijn geweest, brengt De Vertegenwoordiging het verhaal van de politici. Wat is dat verhaal? Gaat dat eigenlijk wel over Europa? Onze politici vallen terug op de mantra’s over de gewone kiezer. In deze campagne lijkt het te gaan over de Euro, over hoe duur alles is geworden. Alles is de schuld van Europa. Of is Brussel alleen de boosdoener als het zo uitkomt? Ze brengen een stuk dat niet voor of tegen Europa is. Ze binden de strijd aan tegen het politieke cynisme.

De Vertegenwoordiging en LUX
De Vertegenwoordiging is een onafhankelijke en zelfstandige groep theatermakers. LUX gaat voor 5 jaar een verbinding met deze jonge makers aan, want wij ondersteunen graag talent. Daarom bieden we hen een podium om zichzelf en dit nieuwe concept verder te ontwikkelen.

 

Op vrijdag 23 mei staat De Vertegenwoordiging met Wensen voor Europa om 20.30 uur in LUX. Voor meer informatie en kaarten: www.lux-nijmegen.nl/podium

regie: Joost van Hezik tekst: Timen Jan Veenstra politieke junkie: Jelmer Uitentuis spel: Tim Linde, Joost Gimbel, Roy Baltus, Niels Kuiters en Thijs Bloothoofd

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.