Uitreiking Blauwe Steen en mooiste kerstetalage 2014

Op maandagavond 29 december 2014 werden meerdere Nijmegenaren in de bloemetjes gezet tijdens de eindejaarsborrel van de Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen. De jaarlijkse uitreiking van de Blauwe Steen vond plaats en de top 3 mooiste kerstetalages van Nijmegen werd bekend gemaakt. De kerstetalages werden beoordeeld door een Kinderjury en de Mariken WinterFee.

De Blauwe Steen
De Blauwe Steen kent verschillende dragers die zich vanuit een breed maatschappelijk veld bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor de ontwikkeling van de (binnen-)stad van Nijmegen. De Blauwe Steen geeft de ontvanger waardering en aanzien. Daarmee wordt tevens een gezond chauvinisme gestimuleerd. De dragers hebben gemeen dat ze zich naast hun werk vaak belangeloos voor de stad inzetten, simpelweg omdat ze van de stad houden en Nimwegenaren in hart en nieren zijn.

Dit jaar is de Blauwe Steen uitgereikt aan Rens Schulte. Rens zet zich al jarenlang in als vrijwilliger voor de Stevenskerk. De Stevenskerk is een historisch icoon van Nijmegen. De kerk ligt niet alleen geografisch gezien in het hart van onze historische stad, de kerk is ook sterk verbonden met de identiteit van Nijmegen.

Stichting Stevenskerk is een stichting die buiten het gesubsidieerde culturele circuit valt en waar desondanks ongelooflijk veel activiteiten plaatsvinden. De stichting draagt substantieel bij aan een aantrekkelijke binnenstad. De jaarlijks ruim 100.000 bezoekers van de kerk passeren altijd de Nijmeegse winkelstraten.. In het succes van de stichting Stevenskerk spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Vrijwilliger en beheerder Rens Schulte geeft sinds jaar en dag op voortreffelijke en onopvallende wijze leiding binnen deze groep vrijwilligers. Dat is voor VCON de aanleiding om Rens Schulte dit jaar de Blauwe Steen uit te reiken.

De kerstetalagewedstrijd
Op woensdagmiddag 17 december heeft een Kinderjury (2 jongens en 4 meisjes tussen de 7,5 en 10 jaar) samen met de Mariken WinterFee zich beraad over alle prachtige kerstetalages. Uit alle mooie etalages is een top 3 samengesteld waaruit Jacco Otten uiteindelijk is verkozen tot unanieme winnaar. De Kinderjury vond zijn etalage prachtig: “een geweldige etalage die een en al kerst uitstraalde”. Over de etalages op de tweede en derde plaats waren de juryleden ook ontzettend enthousiast. De Kinderjury vond deze kerstetalages “zeer origineel en goed bij de winkel passen”.

De uitslag van de top 3 mooiste kerstetalages:
1. Jacco Otten (Bloemist, Van Broeckhuysenstraat)
2. Simon Levelt (Koffie en Thee, Lange Hezelstraat)
3. Vink & Janssen (Kapper- en schoonheidssalon, Lange Hezelstraat)

Ook bezoekers hebben de afgelopen tijd online kunnen stemmen op de mooiste kerstetalage van Nijmegen. Wanneer via de Facebookpagina van www.centrummijmegen.nl werd gestemd maakte de stemmer kans op een leuke publieksprijs. De publieksprijs is gisteravond overhandigd aan: Decora Bloemdecoraties (Bloemist, Koningstraat).

Het VCON en het Huis voor de Binnenstad juichen de inzet van de ondernemers voor de feestelijke aankleding van de stad van harte toe. Zij feliciteren de ondernemers met het behalen van dit mooie resultaat en hopen dat nog veel bezoekers aan de stad genieten van gezellige winkels met prachtige etalages.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.