Uiteten in Nijmegen: de 10 beste restaurants

Woon je in de omgeving van Nijmegen of ga je binnenkort de stad bezoeken? Daar hoort lekker eten bij! Een goed restaurant vinden kan tegenwoordig nogal lastig zijn, dus hebben wij in deze blog de tien beste restaurants in Nijmegen gezet. Ook vertellen we je nog meer over de stad en bezienswaardigheden die je eventueel kunt bezoeken. Dan weet waar je moet zijn tijdens je trip naar Nijmegen.

Top 10 restaurants in Nijmegen

De onderstaande top 10 is de top 10 beste restaurants in Nijmegen. Van limoncello tiramisu tot pasta met tonijn, alles kun je op deze plekken eten.

  1. Restaurant Ivory
  2. Indiawalaa Sadras
  3. Holland Casino Nijmegen
  4. Werf Bar & Diner
  5. Siam Thai Palace
  6. Little India
  7. Don Pablo
  8. Lent Plaza
  9. Arsenaal 1824 Restaurant
  10. Bistro van Loon

Er zijn uiteraard nog veel meer restaurants in Nijmegen waar je heerlijk kunt eten. De bovenstaande tien opties zijn enkel heel goede opties om naartoe te gaan.

Nijmegen

Nijmegen is een stad in het Oosten van Nederland, gelegen in de provincie Gelderland. Het is een van de oudste steden in Nederland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad ligt aan de rivier de Waal, dit is een zijtak van de Rijn. Waar de stad tegenwoordig bekend om staat, is de Vierdaagse van Nijmegen. Dit is het grootste wandelevenement van de wereld. Duizenden mensen over de hele wereld nemen elk jaar deel aan deze wandeltocht.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Nijmegen

Er zijn heel veel dingen leuk om te doen in Nijmegen en het is ook een vrij actieve stad. Hieronder een aantal opties die je kunt ondernemen tijdens een bezoek aan Nijmegen.

Wandelen en fietsen door de stad

Nijmegen is een leuke stad om te ontdekken op de fiets of lopend. Er zijn veel mooie paden waar je langs kunt lopen of fietsen en zo kun je de hele stad ontdekken. Wandel langs de rivieroever of de historische steden. Je kunt wel een hele dag rondlopen in Nijmegen.

Sint-Stevenskerk

De Sint-Stevenskerk is een gotische kerk die het stadsbeeld domineert. Je kunt de toren beklimmen en zo genieten van een mooi uitzicht op de stad.

Valkhofpark

Het Valkhofpark is een historisch park met mooie tuinen en een fort uit de Romeinse tijd. Je kunt er heerlijk ontspannen en genieten van de buitenlucht.

De Bastei

Dit is een modern museum gewijd aan de geschiedenis en natuur van het rivierlandschap in Nijmegen en de omgeving. Er zijn interactieve tentoonstellingen te zien en er is een mooi uitzicht op de rivier.

Liberation Route
De Liberation Route is een historisch pad dat de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen en de omliggende regio traceert. Tijdens deze route kom je veel te weten over de oorlog en over hoe Nijmegen toen was.

Het centrum
In het centrum van Nijmegen kun je uitgebreid winkelen. Er is een mix van grote winkelketens, boetieks en lokale winkels.

De natuur
Het omliggende gebied van Nijmegen is een prachtig gebied met natuurlijke landschappen. Je kunt wandelen of fietsen door de Ooijpolder of verken de heuvels en bossen in het omliggende gebied.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.