Tweede aanmeldmoment proef bijstand

Het College van B&W heeft besloten dat bijstandsgerechtigden zich tot 10 maart kunnen aanmelden voor een tweede ronde van de proef bijstand.

Dit omdat na de vorige deadline van 1 oktober zich nog verschillende mensen meldden die graag mee hadden willen doen. Deze mensen komen we zo tegemoet. Ook is het voor het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de proef goed als er zo veel mogelijk mensen meedoen.

Nieuwe deelnemers kunnen zich melden tot 10 maart 2018, de proef begint voor hen op 1 april. Net zoals voor de mensen die al deelnemen aan de proef, zal deze duren tot 1 oktober 2019. Momenteel doen er een kleine 300 mensen mee.

In twee van de drie onderzoeksgroepen kunnen deelnemers aan de proef meer bijverdienen naast de bijstandsuitkering. Verder verschillen de groepen in de mate van begeleiding van de deelnemer bij re-integratie.

In andere gemeenten lopen soortgelijke experimenten. Tilburg, Wageningen, Deventer en Groningen zijn net als Nijmegen al bezig met een proef, Utrecht zal dit voorjaar beginnen. Lokale universiteiten en hogescholen verzorgen een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten. In Nijmegen wordt het onderzoek gedaan door Radboud Social Cultural Research, een instituut van de Radboud Universiteit.

Aan de gemeente Nijmegen is voor de proef een subsidie toegekend van €190.000 euro door het Europees Sociaal Fonds van de EU.

Meer informatie over de proef met de bijstand is te vinden op de website: nijmegen.nl/proefbijstand

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.