Twee weekendafsluitingen Poort Neerbosch

De reconstructie van het kruispunt Poort Neerbosch (Neerbosscheweg – IJpenbroekweg/Hogelandseweg) ligt op schema. Nieuw in de planning is de plaatsing van een kunstwerk, in de vorm van portalen voor de verkeerslichten. Hiervoor wordt het kruispunt afgesloten in het laatste weekend van februari en het eerste weekend van maart.

Omdat het kruispunt aan een belangrijke invalsroute van de stad ligt, wil de gemeente deze ‘poort’-functie meer zichtbaar maken dan eerder in de plannen was opgenomen. Voor de portalen van de verkeerslichten is daarom een nieuw ontwerp gemaakt. Tot nu toe leidden de reconstructiewerkzaamheden niet tot afsluitingen voor het verkeer. Maar om de portalen met verkeerslichten en bewegwijzering te plaatsen en de benodigde kabels te spannen, gaat het kruispunt gedurende twee weekenden dicht voor het gemotoriseerd verkeer:

– vrijdag 27-02-15 vanaf 19:00 uur tot maandag 02-03-15 tot 6:00 uur

– vrijdag 06-03-15 vanaf 19:00 uur tot maandag 09-03-15 tot 6:00 uur

Tijdens deze weekenden wordt ook de kruising geasfalteerd.

De wijk Lindenholt blijft tijdens de weekendafsluiting wel bereikbaar via de normale route vanaf de A73. Ook verkeer vanaf de Hogelandseweg kan de A73 gewoon bereiken. Ander verkeer van en naar de A73 wordt omgeleid:

* Komend vanaf de A73: vervolg bij knooppunt Neerbosch de A73 richting Nijmegen-Dukenburg en verlaat de snelweg bij afslag 1a Wijchen. Het centrum is dan bereikbaar via de Graafseweg.

* Komend vanaf het centrum: omgeleid via de Graafseweg richting de A73.

Fietsers ondervinden geen hinder van de plaatsingswerkzaamheden.

Met de reconstructie van Poort Neerbosch investeert de gemeente Nijmegen in de betere bereikbaarheid van de stad. De werkzaamheden verlopen verder volgens planning. De planning is om het kruispunt op maandag 16 maart in gebruik te nemen.

Een impressie van de omleidingsroutes:

omleiding

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.