Twee kraanwatertappunten voor gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen krijgt twee openbare kraanwatertappunten. Remi Slotman en Heleen Papavoine uit Nijmegen hebben meegedaan aan een selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens en zo voor de gemeente twee tappunten gewonnen. Vitens bestaat dit jaar 10 jaar in haar huidige vorm.

Ze vieren dit door 100 kraanwater tappunten weg te geven. Door middel van een wedstrijd kon iedereen kans maken op een tappunt. Het tappunt wordt daarna geplaatst op een plek naar keuze; dit kan zijn in een park, natuurgebied, bij een sportvereniging, op een plein of in een winkelstraat.

Om het tappunt te winnen konden deelnemers tot eind september een selfie met kraanwater insturen die ze hadden gemaakt op een festival, in een café of restaurant en de selfie vervolgens uploaden op www.kraanwaterkaart.nl. Remi Slotman en Heleen Papavoine in de gemeente Nijmegen hebben dat gedaan. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.

Het tappunt van Remi komt op Plein 44 en het tappunt van Heleen komt bij het kruispunt St. Annastraat – Kapittelweg. Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.

De actie was onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag’ campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater. Kijk voor alle winnaars van de selfie-actie op www.kraanwaterkaart.nl.

winnende-foto-remi-slotman

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.