Twee beginnend bestuurders rijbewijs kwijt

Nijmegen, Ommeren – Dit weekend is van twee beginnend bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Dit gebeurde in Nijmegen en Ommeren. Beiden zaten met teveel alcohol op achter het stuur. In Ommeren vertoonde de bestuurder daarnaast zodanig rijgedrag dat hij de verkeersveiligheid, niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen, in gevaar bracht. Voor de categorie beginnend bestuurders gelden strengere verkeersregels.

Zaterdagnacht rond 04.45 uur besloten agenten om een voertuig die stilstond op de Brenksestraat in Echteld te controleren. Daarop reed de auto met hoge snelheid weg en negeerde de bestuurder de stoptekens van politie. De man, later bleek een beginnend bestuurder uit Ommeren, reed vervolgens véél harder dan de toegestane maximum snelheden. Hij gaf geen richting aan en kwam na meerdere bochten op de verkeerde weghelft terecht. Op de Zijveling in Ommeren is de bestuurder staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. De agenten namen een alcohollucht waar bij de man waarna de onvermijdelijke blaastest volgde. De uitslag van 545 ug/l (1,25 promille) kwam ruim boven de invorderingsgrens uit van 350 die voor deze categorie bestuurders van toepassing is.

In Nijmegen zag de politie vrijdagnacht rond 05.35 uur een bestuurder met hoge snelheid bij Plein 44 rijden. Ook daar is nadere controle ingesteld. De bestuurder bleek een beginnend bestuurder uit Nijmegen. De uitslag van zijn ademanalyse was met 750 ugl (1,72 promille) erg hoog en zijn rijbewijs werd dan ook meteen ingevorderd. Proces-verbaal tegen beide overtreders wordt opgemaakt.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.