Tussentijds nu de grootste winkelketen van Nijmegen

Vrijdag 15 november 11:30 preview opening Het Eerste Uur, Keizer Karelplein 32
Vrijdag 15 november 12:00 officiële opening Mood conceptstore Marikenstraat 63

Tussentijds is een winkelketen van tijdelijke design, kunst -en cultuurwinkels. De winkels worden opgezet en gerund door creatieve en culturele ondernemers die dankzij het tijdelijke podium
nieuwe producten en concepten kunnen uitproberen. Tijdelijk betekent in dit verband, dat er gewerkt wordt met bruikleen- of tijdelijke huurcontracten. Dit houdt in dat er veel onzekerheden zijn, een korte opzegtermijn, maar ook unieke concepten op goede locaties met relatief weinig kosten. Tussentijds is in Nijmegen een samenwerkingsproject van Stichting Atelierbeheer Slak, de gemeente Nijmegen, adviesbureau Seinpost en bemiddelt tussen initiatiefnemers en eigenaren van panden. Het beheer van deze bijzondere winkelketen wordt uitgevoerd door Stichting Atelierbeheer Slak.

Vrijdag 15 november heeft Tussentijds in Nijmegen 10 winkels onder haar hoede. Dit heuglijke feit wordt gevierd met twee openingen door Wethouder Henk Beerten. Dit is een mijlpaal die nogmaals aantoont dat het huidige winkellandschap heel erg sterk aan het veranderen is. Winkels verdwijnen uit de binnenstad maar bieden ook nieuwe mogelijkheden. De leegstand biedt een kans voor culturele initiatieven en (beginnende) creatieve ondernemers

Door de leegstand lukt het nu om op A-locaties een conceptstore te openen of een vintage-design koffiewinkel te starten op dat leuke pleintje in de benedenstad. Ontwerpers die geen ingang hebben tot de bestaande grote winkelketens verkopen nu hun producten direct aan het publiek. Terwijl veel galeries helaas noodgedwongen moeten sluiten zijn er in Nijmegen momenteel vijf kunstenaarsinitiatieven die hun eigen galerie runnen. Een ongekende culturele diversiteit. Tussentijds start daarnaast met een kick-off programma om creatieve ondernemers, die de ambitie hebben op een A- of B-locatie te gaan ondernemen, verder te begeleiden. Via interactieve sessies worden zij verder geholpen met vragen rondom het concept (inhoudelijk, financieel), marketing verkoop, administratie etc.

10(!) Locaties in Nijmegen:
1. Mood Conceptstore, Marikenstraat 63 officiële opening vrijdag 15 nov 12:00
2. Het Eerste Uur, Keizer Karelplein 32 (preview opening vrijdag 15 nov 11:30
3. Galerie Zeven Zomers, Passage Molenpoort 37
4. Unit Winkel, Passage Molenpoort 37
5. OndersteBoven, Ganzenheuvel 83
6. Onder Ons, Priemstraat 1
7. Porcupine Gallery, Burgemeester Hustinxstraat 98
8. Cultuurhuis van de Stad, Weurtseweg 76-82
9. Roma en Sinti Art, Weurtseweg 96
10. Ada Dispa, Malvert 70 01

In Arnhem is Tussentijds een maand geleden ook van start gegaan. Daar opent wethouder Michiel van Wessem, aanstaande vrijdag om 16:00 uur de eerste Tussentijds-winkel in de Broerenstaat 53.
De spits wordt in Arnhem afgebeten door modeontwerper Sjaak Hullekes.

Meer informatie over Tussentijds is te verkrijgen via algemeen@slak.nl | www.tussentijds.org

foto: centrumnijmegen.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.