TSN failliet; Acteon Thuiszorg B.V. neemt Nijmeegse klanten en personeel over

Thuiszorgorganisatie TSN is afgelopen woensdag failliet verklaard door de Rechtbank Overijssel. Nijmegenaren die via de Wmo huishoudelijke hulp van TSN krijgen, houden in ieder geval de komende zes weken nog hun hulp van TSN. De nieuwe thuiszorgorganisatie Acteon Thuiszorg B.V. neemt vanaf 25 april de plek van TSN over in het aanbod van zorgaanbieders waarmee de gemeente Nijmegen een contract heeft. Onderhandelingen daarover zijn inmiddels afgerond.

Nijmeegse TSN-klanten krijgen in de komende dagen een brief van de gemeente over wat dit faillissement voor hen betekent. Zij krijgen de komende weken nog de hulp die zij gewend zijn van TSN. Het TSN-personeel dat in Nijmegen werkt, wordt overgenomen door Acteon tegen huidige arbeidsvoorwaarden bij TSN.

De gemeente zorgt ervoor dat TSN-klanten automatisch overgaan naar Acteon. Uitgangspunt  is dat TSN-klanten hulp van dezelfde medewerker houden. Klanten hoeven zelf dus niets te regelen. Acteon neemt contact op met de klant wanneer de hulp wordt geleverd via Acteon. Er verandert niets in de bijdrage die klanten betalen, of in de hoeveelheid of soort hulp die zij krijgen.

Zoals altijd kunnen klanten ook (indien gewenst) overstappen tussen de drie gecontracteerde aanbieders. Vanaf 25 april zijn dat Acteon, TZorg en Vérian. De gemeente betaalt dezelfde uurprijs aan Acteon als aan TSN. De gemeente Nijmegen besteedt de huishoudelijke hulp overigens binnenkort opnieuw aan. Klanten kunnen per 1 juni  -indien gewenst- uit de dan gecontracteerde aanbieders kiezen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.