Toeristische pendelboot genomineerd voor ‘Meest innovatieve uitje van 2014’

REGIO ARNHEM NIJMEGEN – De toeristische pendelboot die afgelopen zomer hop-on-hop-off-vaartochten maakte over de grote Gelderse rivieren is deze week genomineerd als kanshebber voor de titel ‘Meest innovatieve uitje van 2014’. Een prijs die de ANWB eens per jaar uitreikt. De pendelboot is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en heeft vorig jaar voor vele duizenden passagiers gezorgd. Het bijzondere van de pendelboot was, dat de fiets mee aan boord mocht en je op tal van halteplaatsen kon op- en afstappen. Daarmee werden bijzondere combinaties van varen en bezoek aan attracties en horeca gelegd. Het publiek waardeerde het uitstapje met een dikke 8.

 

Meest innovatieve uitstapje
De ANWB kent sinds 2012 een vakprijs toe aan het ‘Meest innovatieve uitje’  van Nederland. Een vakprijs, waarmee wordt gewaardeerd hoe een aanbieder zich profileert een als innovatieve, onderscheidende en aantrekkelijke ondernemer binnen de vrijetijdsbranche. De drie genomineerden krijgen de gelegenheid hun uitstapje persoonlijk toe te lichten aan de vakjury. De vakjury beoordeelt de ingebrachte projecten daarna op een viertal criteria, namelijk: ‘bijzonder’ in de markt, inspirerend in de zin van ‘samen uit, écht beleven’, een positieve bijdrage aan samenleving en vernieuwend op een duurzame manier. De pendelboot is dit jaar een van de drie genomineerden. De twee andere genomineerden zijn Het Landgoed van Sinterklaas (Wassenaar) en het Verzetsmuseum voor kinderen (Amsterdam). Half april maakt de vakjury van de ANWB zijn keuze voor het uitje dat dit jaar de prijs zal winnen. Hoewel het hier om een vakprijs gaat, kan het publiek ook zijn beoordeling, als ware het een stem, aangeven op www.anwb.nl/landvananwb/innovatief-2014.

Pendelboot
Iedere dinsdag van begin juli tot en met halfseptember maakte een toeristische pendelboot hop-on-hop-off-vaartochten over de Waal en de Rijn met een stop in Nijmegen, Arnhem, Doornenburg, Millingen aan de Rijn, Tolkamer, Emmerich (D) en Rees (D). Op de gekozen plek kon je van de boot af en uitstapjes maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. En, de fiets mocht mee op de boot!  De ANWB hield een gebruikersonderzoek onder de passagiers van de boten. Het uitje scoorde een dikke 8! Het publiek en de rederijen waren zo enthousiast over de tocht, dat deze in 2014 wordt voortgezet én uitgebreid. Dit jaar varen zeven toeristische pendelboten daarom in de periode 15 juli tot en met 28 augustus iedere dinsdag en donderdag over de Gelderse rivieren. De pendelboten leggen dit jaar bovendien aan  in Dieren, Doesburg, Kasteel Doorwerth, Oosterbeek, Renkum, Wageningen en Zutphen.  En onderweg zetten tal van veerpontjes wandelaars en fietsers over de rivieren. Daarmee kunnen originele uitstapjes worden gemaakt van gecombineerde vaar- en fietstochten. Uniek in Nederland!

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.