Toeristische pendelboot een van de drie meest innovatieve uitjes van 2013

REGIO ARNHEM NIJMEGEN – De toeristische pendelboot die afgelopen zomer hop-on-hop-off-vaartochten maakte over de grote Gelderse rivieren greep net naast de titel ‘Meest innovatieve uitje van 2014’. Een prijs die de ANWB eens per jaar uitreikt. Het Verzetsmuseum voor kinderen in Amsterdam ging met de eer strijken. De pendelboot is een initiatief van REGIOMARKETING GELDERLAND en heeft vorig jaar voor vele duizenden passagiers gezorgd. Het bijzondere van de pendelboot was, dat de fiets mee aan boord mocht en je op tal van halteplaatsen kon op- en afstappen. Daarmee werden bijzondere combinaties van varen en bezoek aan attracties en horeca gelegd. Het publiek waardeerde het uitstapje met een dikke 8.

Meest innovatieve uitstapje
De ANWB kent sinds 2012 een vakprijs toe aan het ‘Meest innovatieve uitje’  van Nederland. Een vakprijs, waarmee wordt gewaardeerd hoe een aanbieder zich profileert een als innovatieve, onderscheidende en aantrekkelijke ondernemer binnen de vrijetijdsbranche. Een vakjury beoordeelde de ingebrachte projecten daarna op een viertal criteria, namelijk: ‘bijzonder’ in de markt, inspirerend in de zin van ‘samen uit, écht beleven’, een positieve bijdrage aan samenleving en vernieuwend op een duurzame manier. De pendelboot greep net naast de prijs. De twee andere genomineerden waren Het Landgoed van Sinterklaas (Wassenaar) en het Verzetsmuseum voor kinderen (Amsterdam). Het Verzetsmuseum voor kinderen in Amsterdam ging met de eer strijken.

Pendelboot
Iedere dinsdag van begin juli tot en met halfseptember maakte een toeristische pendelboot hop-on-hop-off-vaartochten over de Waal en de Rijn met een stop in Nijmegen, Arnhem, Doornenburg, Millingen aan de Rijn, Tolkamer, Emmerich (D) en Rees (D). Op de gekozen plek kon je van de boot af en uitstapjes maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. En, de fiets mocht mee op de boot!  De ANWB hield een gebruikersonderzoek onder de passagiers van de boten. Het uitje scoorde een dikke 8! Het publiek en de rederijen waren zo enthousiast over de tocht, dat deze in 2014 wordt voortgezet én uitgebreid. Dit jaar varen zeven toeristische pendelboten daarom in de periode 15 juli tot en met 28 augustus iedere dinsdag en donderdag over de Gelderse rivieren. De pendelboten leggen dit jaar bovendien aan  in Dieren, Doesburg, Kasteel Doorwerth, Oosterbeek, Renkum, Wageningen en Zutphen.  En onderweg zetten tal van veerpontjes wandelaars en fietsers over de rivieren. Daarmee kunnen originele uitstapjes worden gemaakt van gecombineerde vaar- en fietstochten. Uniek in Nederland!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.