Toekomstplannen voor Zorgcentrum Nieuw Doddendaal

Gemeente Nijmegen, ZZG zorggroep en Portaal nemen zes weken de tijd om een plan te maken voor de toekomst van zorgcentrum Nieuw Doddendaal. Aanvankelijk leek het sluiten van het zorgcentrum op korte termijn plaats te vinden.

 

De gemeente heeft aangedrongen op een overbruggingsperiode om de huidige bewoners van het zorgcentrum maximaal tegemoet te komen en zo min mogelijk te belasten. Reden voor de huuropzegging van ZZG zorggroep is dat de kwaliteit van de zorg voor de bewoners van Nieuw Doddendaal op termijn niet gegarandeerd kan worden. Volgens ZZG zorggroep is het zorgcentrum op termijn niet meer geschikt voor mensen met een vraag voor zware zorg. In het overbruggingsplan is dan ook aandacht om het veilig wonen van de bewoners tot aan de nieuwbouw te borgen.

 

In een overleg tussen gemeente en ZZG zorggroep is afgesproken dat ZZG zorggroep de huur van zorgcentrum Nieuw Doddendaal voorlopig niet opzegt. Het overbruggingsplan wordt afgestemd met het wijkplatform Centrum-Binnenstad. In de komende weken spannen betrokken partijen zich maximaal in om de tijd te overbruggen tot een nieuw gebouwd zorgcentrum voor deze doelgroep gerealiseerd is. Voor nieuwbouw wordt ook samenwerking gezocht met andere partijen. Het gaat dan om nieuwbouw in of aan de rand van het centrum. Het streven is dat bewoners maar één keer hoeven te verhuizen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.