Tips voor importeren van een auto vanuit Duitsland naar Nederland

De Duitse auto-industrie is één van de meest bekende, grootste en kwalitatiefste van de wereld. Het aantal rijk uitgevoerde occasions ligt in bepaalde landen nou eenmaal hoger dan ons eigen land. Om in Nijmegen met een dergelijke auto te kunnen rijden kan het in bepaalde gevallen aantrekkelijker zijn om een auto vanuit het buitenland te importeren. Je kan je zelfs duizenden euro’s of op zijn minst honderden euro’s besparen door te kiezen voor het auto importeren uit Duitsland. De luxe auto’s worden bij de buren nou eenmaal meer en goedkoper aangeboden. Waar moeten we rekening mee houden bij het importeren van een auto uit Duitsland?

Ga online en zoek een auto die je uit Duitsland wilt importeren

Verschillende tweedehands auto’s van individuele burgers en dealers zijn beschikbaar op het internet via automarkt websites van waaruit je een gewenste auto kunt selecteren, waaronder een reeks auto’s zoals Audi, Ferrari en BMW importeren uit Duitsland.

Check de dealer

Nadat je een prijsklasse hebt gevonden controleer je de feedback, kwaliteit en echtheid van de verkopers. Voor particuliere dealers zijn er vaak geen beoordelingen te vinden en moet je heel voorzichtig zijn bij het selecteren van een dealer, want als je een frauduleuze dealer hebt binnengehaald, verlies je geld.

Kijk naar de reviews zoals bij advertenties op mobile.de, autoscout24.de of Google. Zoekt het adres op via Google Streetview. Kijk naar de manier van communiceren, wat een graadmeter is voor de betrouwbaarheid van de dealer. Ga na of je welkom bent bij hun zaak of dat ze alleen maar ergens langs de snelweg willen afspreken.

Particulier versus zakelijke auto aanbieders

Er zijn zowel particuliere als zakelijke aanbieders van auto’s te vinden in het buitenland. Wees hierbij voorzichtig indien het gaat om een particuliere aanbieder. Wegens de wettelijke garantie, want gaat je auto binnen een half jaar kapot, dan dient de verkoper de garantie te betalen. Mits je die van een autobedrijf koopt, want de wettelijke garantie geldt niet bij een verkoop tussen particulieren. Koop daarom alleen bij een particulier indien je verstand van auto’s hebt.

Belasting betalen aan de Nederlandse overheid

Er worden verschillende belastingen geheven op auto’s die vanuit Duitsland of buiten de Europese Unie naar Nederland worden geïmporteerd. Je moet btw betalen in het land waar je de auto gekocht hebt en als je de auto naar Nederland wilt importeren, want dan komt er omzetbelasting ofwel bpm. Gebruikte auto’s kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming op deze bpm-belasting, aangezien deze belastingen alleen worden berekend op basis van nieuwe auto’s.

Bereken de volledige kosten van de auto

Na aggregatie van hoeveel bpm-belasting je kunt verwachten bij het importeren van de auto uit Duitsland, is de volgende stap het overwegen van verzekeringskosten. Houd ook rekening met de kosten van het exporteren van rode kentekenplaten. Voorbeelden van kosten om rekening mee te houden;

–    Aanschaf auto

–    Transport

–    Rest-bpm

–    Inschrijving RDW

–    Recyclingbijdrage.

Er zijn tevens andere kosten die bij de invoer van je auto komen kijken, zoals de aankoopkeuring of opties die je achteraf wilt laten inbouwen.

Zoek lokale dealers in Nederland

Zodra je de offertes hebt over de totale import kosten van Duitsland naar Nederland, vergelijk je deze aanbiedingen met lokale aanbiedingen in Nederland en kijk je of deze aan je eisen voldoen. Een vergelijking hiervan maak je duidelijk of dit de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt om de auto uit Duitsland te importeren.

Bezoek aan verkoper

Na de prijsvergelijking, als je tevreden bent met de kostenbesparingen, is het tijd om een ​​inspectie en proefrit in te plannen met de verkoper in Duitsland om te bepalen of de auto een succes wordt of niet.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.