Tips om te beginnen met crypto

De kans dat je inmiddels regelmatig de termen ‘crypto’, ‘Bitcoin’ en ‘Blockchain’ voorbij hebt horen komen, die is vrij groot. Waar tot enkele jaren geleden nog maar een handjevol mensen in de crypto ‘zaten’, zien we dat dit er vandaag de dag vele malen meer zijn. Behoor jij nu tot die groep die nog niet is begonnen, maar dit wel graag zou willen, dan zit je hier goed! Wij delen namelijk een aantal handige tips met je, zodat ook jij kunt beginnen met het handelen in crypto. Wel is het goed te weten dat het handelen hierin de nodige risico’s met zich meedraagt en je dus de kans loopt dat je je inleg of een deel ervan verliest. Zorg er dus voor dat je nooit met meer geld gaat beleggen, dan je eigenlijk zou kunnen missen.

Doe goed onderzoek

Wanneer je bij het koffiezetapparaat hoort dat je echt moet investeren in munt X, dan is het tijd om eerst zelf een goed onderzoek te doen. Helemaal in deze wereld zien we vaak dat mensen zonder de juiste kennis besluiten ergens in te stappen en vaak berooid achterblijven. Zorg er dus allereerst voor dat je weet hoe deze wereld in elkaar zit en je ook weet waar een bepaalde munt/project voor staat. Dit kun je doen door online op verschillende sites het Crypto nieuws goed door te lezen en te kijken of hetgeen wat je vind, ook door meerdere bronnen kan worden bevestigd, maar ook de whitepaper van een bepaalde munt is een goed uitgangspunt.

Kies de juiste crypto beurs

Net als normale aandelen, worden ook cryptomunten verhandeld op een beurs. Deze wordt ook wel een ‘exchange’ genoemd en is dus belangrijk zorgvuldig uit te kiezen. Zo is één van de populairste exchanges Binance, maar ligt deze al enige tijd onder vuur als het gaat om het wel of niet op orde hebben van de juiste licenties. Doe uitgebreid onderzoek naar verschillende beurzen en ga na of ze voldoen aan jouw specifieke behoeften. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn uiteraard beveiligingsmaatregelen, gebruiksvriendelijkheid en het aanbod van verschillende cryptocurrencies. Het is wel prettig dat het aanbod redelijk groot is, aangezien je dan je kansen en risico’s kunt spreiden over meerdere munten.

Bepaal vooraf een budget

Zoals we al aan hebben gegeven, is het belangrijk dat je alleen gaat beleggen met geld dat je kunt missen. Zorg er dan dus ook voor dat je vooraf een budget vaststelt en je hier ook aan houdt. Stel dat je dan winst maakt, is het wel verstandig je inleg waar mogelijk zo snel mogelijk weer uit te laten betalen. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je met verlies komt te zitten en kun je met de winst gerust wat extra risico nemen, aangezien je de inleg al volledig hebt terugverdiend. Vind je het nu lastig om te beginnen en weet je niet zo goed wat je allemaal moet doen, dan is het verstandig om bijvoorbeeld eerst met een demo account aan de slag te gaan, zodat je alles op je gemak kunt proberen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.