Tijdelijke hinder door werkzaamheden Poort Neerbosch

In de avond en nacht van vrijdag 26 september tot en met zaterdag 27 september 11.00 uur vinden werkzaamheden plaats op de kruising Neerbosscheweg-IJpenbroekweg/Hogelandseweg, Poort Neerbosch genoemd. De kruising blijft in alle richtingen toegankelijk voor verkeer. Vanaf 27 september rijdt het verkeer over een tijdelijke kruising, zodat de reconstructie van de oude kruising uitgevoerd kan worden. De nieuwe kruising is in april 2015 gereed.

De kruising wordt heringericht om een betere verkeersdoorstroming te realiseren. Ook komt er een fietstunnel voor de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen en een P&R-locatie met een bushalte. De werkzaamheden aan een deel van het snelfietspad en de aansluiting met het naastgelegen Mondial College heeft aannemer BAM al in de zomervakantie uitgevoerd, zodat scholieren ongehinderd naar school kunnen fietsen.

De gemeente Nijmegen investeert in een goede doorstroming van verkeer. De stadsroute S100 en De Oversteek hebben de verkeersstructuur in de stad al sterk verbeterd. Poort Neerbosch is de volgende stap; dit kruispunt is de entree van Nijmegen voor verkeer vanaf de A73.
De hinder van deze werkzaamheden is beperkt door:
– de aanleg van de wegen naar het Mondial College tijdens de zomervakantie
– het ’s nachts overschakelen van het oude naar het tijdelijke kruispunt
– een tijdelijke omleiding te maken, zodat het verkeer door kan rijden

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.