Thuiszorgmedewerkers Vérian uiten protest met een “emmer- en dweilorkest”

Maandagavond 2 februari zullen thuiszorgmedewerkers uit de regio Nijmegen protesteren tegen de loonsverlaging die hun werkgever Vérian heeft aangekondigd. Onder het motto “De emmers op de kop, onze poen is bijna op” zal er actie worden gevoerd, voorafgaand aan een bijeenkomst die Vérian voor medewerkers organiseert. Vérian kondigde twee maanden geleden een loonsverlaging aan van 20 tot 25 procent. De medewerkers, samen met de SP Nijmegen en de FNV verenigd in een actiecomité, hebben besloten om zich niet onder druk te laten zetten en gaan door met acties tot de loonsverlaging van de baan is. De actie vindt plaats bij de ingang van wijkcentrum Titus Brandsma in Nijmegen.

Naar verwachting zullen minimaal 60 medewerkers uit de regio Nijmegen bij de actie aanwezig zijn, uitgedost met emmers, pannen en pollepels om eens flink lawaai te maken. Muzikant Paul de Graaf uit Nijmegen is solidair met de thuiszorgmedewerkers, en zal het “emmer-en-dweil-orkest” begeleiden en zelf muziek spelen.

De verwachting is dat ook Vérian voorzitter Klaas Stoter en directeur Rien Zwart zelf aanwezig zijn tijdens deze bijeenkomst. Cor van Norel, SP gemeenteraadslid en ondersteuner van het actiecomité; “De thuiszorgmedewerkers grijpen iedere gelegenheid aan om hun baas te laten weten wat ze van deze plannen vinden. Het is onfatsoenlijk om eenzijdig te besluiten om je medewerkers een kwart salaris in te laten leveren. Verder is deze bijeenkomst een eerste gelegenheid om eens gezamenlijk in gesprek te gaan met Vérian over wat er nu allemaal gaande is. Het lawaai maken we van tevoren buiten, maar ook tijdens de bijeenkomst zullen medewerkers zeker hun woordje doen.”

De actie start om 18:15 uur voor de ingang van wijkcentrum Titus Brandsma aan de Tweede Oude Heselaan 368. Vervolgens gaan de actievoerders om 19:00 uur naar binnen om zich te laten informeren tijdens de bijeenkomst die Vérian voor medewerkers organiseert.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.