Therapie vanuit thuis; online therapie bij kanker van het Helen Dowling Instituut

Sinds kort biedt het Helen Dowling Instituut (HDI) twee online behandelingen. De eerste is speciaal ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten die zeer vermoeid zijn. Ook is er een online zelfhulp programma ontwikkeld voor mensen die veel last hebben van angst voor terugkeer van kanker.

Het HDI (voorheen bekend als het Taborhuis) biedt naast face-to-face behandelingen inmiddels ook twee online behandelingen: ‘Minder moe bij kanker’ en ‘Minder angst bij kanker’. Veel mensen hebben na de medische behandelingen last van extreme vermoeidheidsklachten. Bij de meeste mensen nemen die klachten in de loop van de tijd weer af. Bij 1 op de 3 kankerpatiënten blijft deze vermoeidheid echter bestaan. Met de online behandeling van het HDI leer je in 11 weken anders om te gaan met je klachten zodat de kwaliteit van je leven verbetert en je moeheid verminderd. Je doet het echter niet alleen. Iedere week krijg je van een online-therapeut een mail met feedback en tips voor de komende week.

Minder angst
Het HDI heeft ook een internettherapie voor mensen met angstklachten. Angst voor terugkeer van kanker komt veel voor en kan de slaap verstoren, spanningsklachten veroorzaken, en veel stress opleveren. Met de online behandeling krijg je gedurende 4 tot 8 weken gerichte informatie over angst en kun je zelfstandig aan de slag om je eigen angstklachten te verminderen. Je krijgt filmpjes, audiobestanden en weekopdrachten. Beide online programma’s zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en worden wetenschappelijk onderzocht. Het voordeel is dat je niet naar het instituut hoeft maar vanuit je eigen huis op een tijdstip dat jou schikt de behandeling kan volgen. Zie voor meer informatie: www.mindermoebijkanker.nl en www.minderangstbijkanker.nl of www.hdi.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.