Themadag en lezing over geluk op Jewel Heart

In het eerste weekend van april zal de jonge Tibetaanse lama Zong Rinpoche op Jewel Heart in Nijmegen een lezing en een dag verzorgen over geluk en het creëren daarvan vanuit boeddhistisch perspectief. Op vrijdagavond 1 april zal hij praten over ‘volmaakt geluk’. Iedereen wil graag gelukkig zijn, maar zoeken we het wel in de goede richting?

Volgens het boeddhisme ligt geluk in de natuurlijke aard van ieder mens en gaat het vinden en ervaren daarvan meer over hoe we in het leven staan dan over de omstandigheden van dat leven. Over dit intrinsieke geluk en hoe dit te bereiken gaat deze interactieve lezing. Op zaterdag 2 april is er een themadag over ‘spiritualiteit als weg naar geluk’. Hoewel we allen een potentieel hebben van diep geluk en wijsheid, is het ontwikkelen ervan een weg van inkeer en meditatie. Het thema van deze dag zal zijn hoe dit in zijn werk gaat. Geïnspireerd door een eeuwenoude tekst zal Zong Rinpoche ons laten zien hoe we het pad naar geluk in deze tijd kunnen gaan.

Lezing en dag worden gehouden in het boeddhistisch centrum Jewel Heart aan de Hatertseveldweg 284 in Nijmegen. De lezing begint om 20.00 uur en kost €5,-; de dag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur, bijdrage in de kosten €40,- (kleine beurs/studenten: €25,-). Aanmelden: info@jewelheart.nl. Zong Rinpoche is een jonge leraar van de nieuwe generatie Tibetaanse Lama’s, die wordt gezien als belangrijk voor de toekomst.  Hij werd in 1985 in India geboren als reïncarnatie van Kyabje Zong Rinpoche. Naast zijn traditionele opleiding in de verschillende paden van de Tibetaanse traditie is hij ook opgeleid aan Westerse (Amerikaanse) onderwijsinstituten.

Dat maakt hem bij uitstek een leraar die de brug kan slaan tussen de oude traditie en de vraagstukken van de 21ste eeuw. Hij heeft een eigen stijl van lesgeven waarin hij o.a. door dialoog probeert ons deelgenoot te maken wat het Tibetaans Boeddhisme de moderne mens te bieden heeft. Jewel Heart werd in 1985 gesticht door de Tibetaanse leraar Gelek Rinpoche. De organisatie wijdt zich aan het in stand houden van het Tibetaans boeddhisme en de Tibetaanse cultuur en staat in de zogeheten Gelugpa-traditie van het Tibetaans boeddhisme.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.