‘The DOGPARADE’ te zien in Nijmegen Dukenburg

‘The DOGPARADE’ is een unieke en groots opgezette Nederlandse kunstex- positie van beschilderde Bulldog-sculpturen die aandacht vraagt voor kin- deren met een energiestofwisselingsziekte.

De parade van kunsthonden trekt door heel Nederland. In Venlo aan de Maas bij hoofdsponsor Leolux was de officiële opening waarna de Stopera in Amsterdam de eerste plek was waar de roedel te bezichtigen was voor het publiek. Verder was de succesvolle parade te zien op o.a. de Dam in Amsterdam, de Nijmeegse 4daagse, de Zevenheuve- lenloop, de steden Roermond, Dordrecht, Rijswijk, Lelystad, vele andere stadscentra en de exclusieve Masters of Luxury te Amsterdam.

Nijmegen Dukenburg

Vanaf 1 t/m 16 maart is ‘The DOGPARADE’ te vinden in winkelcentrum Nijmegen Dukenburg. Op woensdag 4 maart is daar op het Hema-plein om 13:30 de officiële opening door dhr. Paul van Schaijik en kunstenaar Richard Smeets.

De roedel van 30 onder meer manshoge honden zal hier 3 weken lang gratis te bezichtigen zijn. Tevens zijn er leuke activiteiten voor de kinderen zoals op de foto met de grote Koalabeer-mascotte van Ener- gy4All, Dogtattoo en fotolijstje pimpen. WF Communicatie zorgt voor deze en andere bijzondere attracties tijdens deze periode.

Topkunstenaars

Bijzonder aan The DOGPARADE is dat hij bestaat uit levensgrote, en groter dan levensgrote, hondenbeelden. Nog uitzonderlijker is dat deze beelden beschilderd zijn door de absolute top van hedendaagse Nederlandse kunstenaars. Grote namen zoals: Ted Noten (kunstenaar van het jaar 2012), Clemens Briels (officieel kunste- naar van de Olympische Spelen), Naerebout (beste exportproduct afgelopen jaren), Gerdine Duijsens, Jacques Tange, Richard Smeets, Toos van Holstein, Guy Olivier en vele anderen verleenden hun medewerking.

Energiestofwisselingsziekte

Organisator van dit project is de Roermondse Mike Zeelen, moeder van Noa (7) met energiestofwisselings- ziekte. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Energy4All die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. Kinderen met deze ziekte hebben slechte prognoses en 70% sterft voordat ze 18 jaar oud zijn. Zie: www.energy4all.nl

De beelden zullen 17april 2015 geveild worden. Aanmelden kan via info@thedogparade.com.
Op de website krijgt u een mooi voorproefje van de expo: www.thedogparade.com
De catalogus is te downloaden via deze link: http://www.thedogparade.com/images/modules/catalogus.pdf

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.