Talis start verkoop Piushove

Deze maand start Talis de officiële verkoopprocedure van Piushove. Dit gebouw aan de Van Slichtenhorststraat in Nijmegen heeft een maatschappelijke bestemming en is in gebruik als verpleeghuis voor bewoners met dementie. Talis kiest er voor om Piushove te verkopen, omdat dat de functionaliteit en herontwikkelingsmogelijkheden niet passen bij de doelstellingen waar de corporatie voor staat.

Reden voor de verkoop van Piushove op dit moment, is dat Talis inmiddels vervangende nieuwbouw realiseert voor de huurder ZZG Zorggroep, die het gebouw nu tijdelijk huurt. De bouw van de drie kleinschalige woon-zorgcomplexen is in een ver gevorderd stadium. Het eerste gebouw in Nijmegen-Oost is vorige maand opgeleverd. De beide andere locaties in Nijmegen-Noord en Dukenburg volgen deze zomer.

Historie

In 2002 kocht Talis Piushove en verhuurde het met een tijdelijk contract aan ZZG zorggroep. In Piushove wonen mensen met dementie. Om deze mensen ook in de toekomst op een prettige en verantwoorde manier in Piushove te kunnen laten wonen, was ingrijpende nieuwbouw of verbouw nodig. Talis ontwikkelde eerst een nieuwbouwplan. De buurt en de gemeente konden zich niet vinden in deze sloop- nieuwbouwplannen. In 2012 is gestart met een onderzoek naar renovatie. Talis zag geen mogelijkheden om in het huidige gebouw een haalbaar plan met betaalbare en passende huisvesting voor deze doelgroep te realiseren en heeft besloten in plaats daarvan in nauwe samenwerking met ZZG zorggroep te investeren in nieuwe woonzorglocaties op andere plekken in Nijmegen.

Openbare inschrijving

Talis kiest voor de verkoop van Piushove voor een gestructureerd verkoopproces via een openbare inschrijving. Het commerciële procesbegeleiding van het verkoopproces heeft de corporatie uitbesteed aan ABC Capital (contactpersoon Harmen de Raad bereikbaar via (026) 352 32 32 en h.deraad@abccapital.nl).

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.