Synthon opent deuren voor basisschoolmeiden op Girlsday

Nijmegen – Vandaag zullen circa 15 meisjes bij Synthon te gast zijn in het kader van ‘Girlsday’. Synthon opent voor het tweede jaar zijn deuren tijdens dit evenement, ditmaal voor meisjes uit groep 6/7 van basisschool De Komeet uit Malden. Synthon hoopt hiermee meer meisjes te enthousiasmeren voor de fascinerende wereld van bètawetenschappen.

Het doel van Girlsday is om jonge meisjes zich beter en breder te laten oriënteren op hun toekomstige studiekeuze. Bij Synthon krijgen de meiden kans om te zien wat een farmaceutisch bedrijf doet en hoe het proces van geneesmiddelontwikkeling in zijn werk gaat. Bij Synthon werken veel vrouwen in bèta-functies. Een aantal daarvan staat vandaag klaar om de meisjes, na een korte presentatie, rond te leiden in de ultramoderne laboratoria van het bedrijf. Daarna mogen de gasten, onder deskundige begeleiding, zelf een aantal proefjes uitvoeren: pipetteren, preparaten bekijken onder de microscoop, en – de absolute topper van 2013 – het scheiden van verschillende kleuren viltstift en snoepjes met filterpapiertjes.

Sinds 2006 is Girlsday een jaarlijks terugkerend evenement waar steeds meer meisjes via hun school aan meedoen. VHTO, het landelijk expertisebureau ’Meisjes/vrouwen en bèta/techniek’, organiseert het evenement jaarlijks op de vierde donderdag van april. Relatief weinig meisjes kiezen in Nederland voor een bèta/technische (vervolg)opleiding. VHTO streeft ernaar de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. Op die manier hoopt het bureau een bijdrage te leveren aan een oplossing voor het verwachte tekort aan bèta/technisch geschoolden.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.