Suleha Esen wint Gouden Buur Award Gelderland

Buurtapp Nextdoor ontving ruim 300 nominaties voor Gouden Buren in aanloop naar Nationale Burendag op zaterdag 24 september. In de provincie Gelderland is Suleha Esenuit Nijmegen verkozen tot Gouden Buur 2016.

Elke buurt kent zijn helden: een buurman of buurvrouw die echt het verschil maakt. Iemand die gezelligheid op straat brengt of die je altijd om hulp kan vragen. Deze buurtbewoners zet Nextdoor, een besloten buurtapp waarop al meer dan 2.800 Nederlandse buurten actief zijn, deze week in het zonnetje met de Gouden Buur Awards. Suleha Esen uit de buurt Heseveld in Nijmegen is verkozen tot Gouden Buur van Gelderland.

“Suleha organiseert van alles om eenzaamheid onder oudere buurtbewoners tegen te gaan” vertelt Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland. “Het is heel bewonderenswaardig dat iemand zich zo inzet voor haar buurtgenoten. Daarom is Suleha verkozen tot Gouden Buur van Gelderland!”

“Buren in verbinding brengen”
Suleha werd door haar buurvrouw Carolien genomineerd. “Suleha is altijd druk met het organiseren van evenementen voor de buurt. Hiermee wil ze buren met elkaar in verbinding brengen”, vertelt ze. “Ze is hiermee begonnen omdat ze veel eenzaamheid zag onder buurtgenoten; mensen die door gebrek aan zorg en vanwege hun leeftijd de deur niet meer uitkomen. Dat wilde ze veranderen.”

“De gemeente heeft ons onterecht bestempeld als probleemwijk”, vertelt Suleha. “Maar als buren onder elkaar hebben we het juist hartstikke gezellig! En door de buurtapp Nextdoor komen wij makkelijker met elkaar in contact.” Op zaterdag 24 september, Burendag, is er weer een festival gepland door Suleha. “Samen zorgen we voor een gezonde en gelukkige wijk!”

Nextdoor’s Gouden Buur Awards
Een half jaar na de lancering van Nextdoor in Nederland, maken meer dan 2.800 buurten dagelijks gebruik van de besloten buurtapp. In Nijmegen is meer dan 60 procent van alle buurten actief op Nextdoor. Buren delen er aanbevelingen voor een goede klusjesman of oppas, lenen een boor of geven een oude tafel weg, organiseren straatfeesten en houden een oogje in het zeil.

“Bewoners geven om hun buurt en zijn enorm innovatief om samen voor lokale problemen oplossingen te vinden” aldus Van de Paal. “Heseveld is een mooi voorbeeld van een buurt waar buren elkaar via Nextdoor weten te vinden om de buurt samen te verbeteren”. Ook in de andere provincies zijn er Gouden Buren verkozen: van Groningen tot Limburg, Drenthe tot Zuid-Holland. Bekijk de lijst met alle Gouden Buren op: blog.nextdoor.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.