StufiRecht Nijmegen: Student op water en brood gezet

Nijmegen – StufiRecht, het Nijmeegse actiecomite, deelt donderdagmiddag een gratis lunch uit aan studenten van de RU en de HAN. Dit om aandacht te scheppen voor de dreigende komst van het leenstelsel.

In de ochtend deelt StufiRecht ‘voedselbonnen’ . Die kunnen studenten in de lunchpauzes van de RU en de HAN, op het Erasmusplein en Kapittelweg 33, inleveren voor een lunch die geserveerd zal worden. Dit is geen luxe maaltijd, maar bestaat uit droge sneetjes brood. “Door het leenstelsel van minister Bussemaker zitten studenten straks op water en brood”, aldus woordvoerder Anand Soni. “De gemiddelde studieschuld zal door het leenstelsel oplopen tot maar liefst 50.000 euro. Dat gaan studenten voelen in hun portemonnee.”

Gisteren en eergisteren debatteerde de Tweede Kamer over het leenstelsel. Vermoedelijk zal op 11 november een meerderheid voor stemmen. Daarmee is de strijd echter nog niet gestreden, aldus Anand Soni: “Het moet ook nog door de Eerste Kamer, en die is niet gebonden aan akkoorden uit de Tweede Kamer. Daarom roepen wij studenten op om vrijdag 14 november allemaal naar het Malieveld te komen en minister Bussemaker te laten zien dat de studiefinanciering behouden moet worden”.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.