Studentenverenigingen uit Nijmegen zetten zich in voor kindersterfte

SERIOUS REQUEST ACTIES 

ELST –  Onder studenten uit Nijmegen is een initiatief ontstaan om acties te organiseren voor Serious Request. Zeilvereniging De Loefbijter  en roeivereniging Phocas gaan op pad om geld in te zamelen voor deze actie.  Dit jaar vraagt Serious Request aandacht voor kindersterfte door de gevolgen van diarree. Tijdens het weekend van 21 en 22 december wordt de Elfstedentocht geroeid. De ploegen moeten binnen 24 uur 200 kilometer hebben afgelegd. In Nijmegen wordt er o.a. een bingo, een diner en een open feest georganiseerd.

De acties

Op 13 december wordt er een bingo georganiseerd in het Cultuurcafé, Mercatorpad 1, op de universiteit van Nijmegen. Voor deze bingo wordt via sponsoren mooie prijzen geregeld. De bingo, €2.50 per bingokaart, zal om 20:00 beginnen. Op 18 en 19 december wordt er een diner georganiseerd in restaurant De Verwondering, Eilbrachtstraat 8, te Nijmegen. Dan is er voor slechts 15 euro een driegangen keuzediner inclusief (non-alcoholische) drankjes. Albert Heijn sponsort de boodschappen zodat de gehele 15 euro naar Serious Request gaat. Er is op beide dagen plek voor 25 man. Opgeven kan ook via de facebook pagina van de actie: www.facebook.nl/seriousERMboegballen.

Open feest Bluedy Serious

Voor de tweede keer organiseert Nijmeegse zeilvereniging De Loefbijter in samenwerking met de studentendesk van het Rode Kruis Nijmegen een open feest om geld op te halen voor het goede doel van Serious Request. Het thema van de avond is ‘Bluedy Serious’. Het feest zal plaatsvinden op 18 december vanaf 22.00 in de Drie Gezusters aan de Molenstraat 79 te Nijmegen. Op het feest zullen inzamelacties gehouden worden: de entree, €2,- p.p., gaat naar het goede doel van Serious Request, er kunnen plaatjes aangevraagd worden voor een kleine donatie, er zal een speciale actie met een drankje zijn en de geldboxen van Serious Request staan klaar.

Elfsteden roeimarathon

Tijdens het weekend van 21 en 22 december wordt de Elfstedentocht vanuit Leeuwarden geroeid. Hier start ook een ploeg namens roeivereniging Phocas: de Boegballen. Deze roeimarathon volgt nagenoeg hetzelfde traject als de traditionele Elfstedentocht. De ploegen moeten binnen 24 uur deze 200 kilometer hebben afgelegd. Het gehele traject is toegankelijk voor toeschouwers. De start zal op 21 december om 11 uur op het Wilhelminaplein in Leeuwarden zijn waar ook het glazenhuis staat. De finish is ongeveer 20 tot 22 uur later. Het inschrijfgeld gaat naar Serious Request.

Serious Request 2014

Serious Request zet zich dit jaar in voor kindersterfte door de gevolgen van diarree. Diarree is een gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Elke dag sterven er 2200 kinderen aan. Vooral jonge kinderen (tot 12 jaar) zijn het slachtoffer van diarree omdat zij nog weerstand moeten opbouwen terwijl diarree de weerstand afbreekt.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.