Studenten HAN Economie en Management in de prijzen

Romy van Hal uit Huissen, student van de opleiding HBO Rechten bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), heeft de Afstudeerprijs voor studiejaar 2016-2017 van de Faculteit Economie en Management (FEM) ontvangen.

Zij deed haar afstudeeronderzoek met als titel ‘Klaar voor de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming’ bij Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen. Romy onderzocht welke aanpassingen nodig zijn ter gevolg van het intreden van nieuwe privacywet per mei 2018. De jury was met name te spreken over de compleetheid en de diepte van haar onderzoek, met bijzonder oog voor detail en een hoge actualiteit. Ze ontving als prijs een cheque van tweeduizend euro. Ook andere studenten vielen met hun afstudeeropdracht in de prijzen.

Naast de faculteitswinnaar van het Instituut Bedrijfskunde vielen ook nog andere studenten in de prijzen. Bij het Instituut International Business & Communication benoemde de jury de scriptie van Joep van Dam (Nijmegen, opleiding Commerciële Economie) tot winnaar. Met zijn scriptie, “De keerzijde van de matras”, heeft hij zich verdiept in de inzamelings- en recycle processen van matrassen. Hieruit volgde een businesscase met kritische voorwaarden voor opdrachtgever SUEZ.

Voor het Financieel Management won Robin Hu (Nijmegen, opleiding Bedrijfseconomie) met zijn onderzoek voor TNT Express Benelux. Het bedrijf moet rekening houden met SOX, een Amerikaanse wetgeving over de financiële transparantie. Robin deed uitgebreid onderzoek naar zowel de technische als personele kant en bood concrete succesfactoren en voorwaarden voor de implementatie van SOX.

Joep van Dam en Robin Hu gingen ook niet met lege handen naar huis. Zij kregen beiden een cheque mee van €1250,-.

In totaal werden er 32 scripties van de ongeveer 1200 scripties voorgedragen voor deze editie van de Afstudeerprijs van de Faculteit Economie en Management.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan studenten die zich hebben onderscheiden doordat zij een afstudeeropdracht van hoge kwaliteit hebben geschreven of doordat zij hun studie hebben aangewend voor een maatschappelijk doel. De faculteitsprijs wordt gekozen uit de eerste prijzen die per instituut worden uitgereikt.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.