Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging scoort veel verrassende matches

Afgelopen maandag 7 november vond de Beursvloer plaats bij Stichting Cardo in Groesbeek. Zoals ieder jaar werd dit netwerkevenement drukbezocht door maatschappelijk betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen.

Voor het eerst werd de economische waarde van de matches berekend. De ruim 70 matches hebben een totale economische waarde van ruim € 47.000, -. Een resultaat op trots op te zijn.

De Beursvloer werd geopend door Bert Jeene, de voorzitter van Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging, samen met wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Berg en Dal. Wethouder Sjaak Thijssen gaf met het slaan op de gong het startsein voor de Beursvloer. De voorzitter en de wethouder waren onder de indruk van het enthousiasme van alle bedrijven en maatschappelijke organisaties die voor de aftrap van de Beursvloer al stonden te popelen om te gaan matchen. Wethouder Sjaak Thijssen was vooral ook nieuwsgierig naar zijn eerste Beursvloer. “De Beursvloer is een mooie manier om tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties verbindingen te leggen.”

Maatschappelijk belang hoog op de agenda

Ook dit jaar waren er weer veel bedrijven en maatschappelijke organisaties die zich meldden op de Beursvloer bij Stichting Cardo in Groesbeek. De hoge opkomst laat zien dat zowel het bedrijfsleven en als het maatschappelijke middenveld zich realiseren hoe belangrijk samenwerking is. Ook Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging kan niet bestaan zonder de gemeenten en alle partners, vrienden en andere bedrijven die de stichting ondersteunen.

Diverse matches van grote economische waarde

Het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld vonden elkaar in ruim 70 matches in slechts 90 minuten tijd! Deze matches waren zeer divers; van advies en materiaal tot aan handjes en overig aanbod. Enkele voorbeelden zijn het weggeven van een printer en kantoormeubilair in ruil voor een lezing en het bieden van werkplekken bij leerwerkbedrijven voor vluchtelingen in ruil voor producten die deze vluchtelingen maken.

Naast het registreren van het aantal matches, werd dit jaar ook de economische waarde van deze matches berekend. De ruim 70 matches zijn in totaal goed voor ruim € 47.000, -. Een resultaat om trots op te zijn.

Groesbeek 07-11-2016. Beursvloer van de Rijk van Nijmegen Uitdaging bij Cardo. FOTO: GER LOEFFEN

Originele match

De meest originele match van deze Beursvloer was de match tussen Kinderzwerfboek (een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp) en Barenbrug Holland B.V. Kinderzwerfboek is op zoek naar maar liefst 1.000 kinderboeken. Deze kinderboeken worden in de voedselpakketten van de Voedselbank gedaan. Barenbrug zet binnen het bedrijf een actie op om deze boeken in te zamelen. Een mooie match tussen een maatschappelijke organisatie en een bedrijf.

Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging

Rijk van Nijmegen Uitdaging faciliteert samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het bedrijfsleven. Wij bemiddelen in vraag en aanbod van materialen, kennis en menskracht. Wij stimuleren en helpen bedrijven om maatschappelijk betrokken te ondernemen en met concrete acties bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen.

Fotograaf: Ger Loeffen

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.