Stichting Koprol biedt mensen met een beperking gratis sporten aan

Stichting Koprol wil meer mensen met een fysieke beperking uit de regio Nijmegen laten sporten. Daarom biedt Koprol tijdens de Open Week van 19 tot 24 september alle activiteiten gratis aan. Iedereen uit de doelgroep in Nijmegen en omgeving kan ervaren hoe leuk en uitdagend sporten is.

Koprol organiseert het hele jaar door sportactiviteiten onder begeleiding van gespecialiseerde professionals. Van badminton, zwemmen tot Tai Chi. Dankzij subsidie van de gemeente Nijmegen en diverse sponsoren kan dit uitgebreide programma voor een beperkt tarief  worden aangeboden. Voor mensen met een minimum inkomen betaalt de gemeente Nijmegen bovendien tot 150 euro mee als ze gaan sporten.

20160905 gratis sporten 2

Voorzitter Wil van den Broek van stichting Koprol: “Sporten helpt je de tegenslagen van het leven te overwinnen, je werkt tegelijk aan lichaam en geest. Voor mensen met een beperking is dat vaak wat lastiger, omdat er praktische bezwaren zijn. Koprol doet er alles aan om die barrières weg te nemen.“

Tijdens de Open Week kunnen alle mensen met een lichamelijke beperking meemaken wat Koprol voor ze kan betekenen. De voorzitter nodigt geïnteresseerden uit. Wil van den Broek: “Jaarlijks doen zo’n 400 mensen met een beperking mee met onze activiteiten. Dat moet makkelijk verdubbeld kunnen worden. Help ons en spoor mensen uit de doelgroep aan om het een keer te proberen.”

Meer informatie over de activiteiten vindt u hier: www.stichtingkoprol.nl

Fotograaf: Mika Kraft

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.