Stichting Beat Batten! wint Grote Gift 2014

Een mooier kerstcadeau kon voorzitter Ronald Jansen van Stichting Beat Batten! zich nauwelijks voorstellen. In Brussel mocht Jansen een cheque van 23.000 euro in ontvangst nemen als Grote Gift van het 3M Fonds. Jaarlijks kunnen goede doelen organisaties uit Nederland en België meedingen naar deze gift. Na een spannende finale waarbij uit 104 nominaties uiteindelijk vier goede doelen streden om de eerste plaats, kreeg Stichting Beat Batten! de meeste stemmen.

Dit jaar was het de 7de keer dat de Grote Gift werd uitgereikt. Door te stemmen hebben Belgische en Nederlandse stemmers bepaald welke goede doelen in de 3M fonds Finale zouden staan. Via de website van 3M kon op de goede doelen gestemd worden.

Het gewonnen geldbedrag wordt beschikbaar gesteld voor nieuw onderzoek naar de fatale stofwisselingsziekte Batten bij kinderen. Khondrion, een spin-off biofarmaceutisch bedrijf van het Radboud umc in Nijmegen, is bezig om een werkzame stof te ontwikkelen die zou kunnen helpen bij de ziekte van Batten.

De Grote Gift is een initiatief van 3M, een wereldwijd innovatief bedrijf met 89.000 mensen in dienst en productielocaties in meer dan 70 landen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.