StartUp Nijmegen en WerkBedrijf slaan handen ineen

StartUp Nijmegen en het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen gaan gezamenlijk werkzoekenden ondersteunen die vanuit hun uitkeringssituatie een eigen bedrijf starten. Dit doen ze door deze nieuwe ondernemers een werkplek te bieden bij StartUp Nijmegen. Zo kan een startend ondernemer een vliegende start maken en meedoen aan het accelaratieprogramma van StartUp Nijmegen. Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen sponsort de helft van de kosten voor deze werkplek.

StartUp Nijmegen is niet één partij, maar een netwerk dat bestaat uit tientallen startende bedrijfjes en al langer bestaande partnerondernemingen. Ze brengen allemaal deskundigheid in en zien het belang van het delen van kennis en samenwerken. Startende ondernemers kunnen bij StartUp Nijmegen een werkplek huren en gebruik maken van verschillende faciliteiten. Zoals accelaratieprogramma’s, workshops en spreekuren met andere ondernemers.

Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (gemeentes en UWV) en het Ondernemerspunt van de gemeente Nijmegen begeleiden werkzoekenden die voor zichzelf willen beginnen met een coaching traject. Na dit traject ligt er een ondernemersplan waarmee de startende ondernemer aan kan sluiten bij StartUp Nijmegen om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. Om de kans op succes te vergroten, vergoedt het WerkBedrijf het eerste jaar de helft van de kosten van de werkplek bij StartUp Nijmegen.

De eerste starter is vanuit een uitkeringssituatie inmiddels gestart bij StartUp Nijmegen: “De stap om te gaan ondernemen bij StartUp Nijmegen wordt zo nog aantrekkelijker. Voor € 121 per maand kan ik gebruik maken van alle kantoorfaciliteiten. En ook nog de acceleratie met een aanjager (ervaren ondernemer) en 17 partners en tal van ondernemende activiteiten. Daar ben je als starter naar op zoek.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.