Starters lopen warm voor starterslening

Mensen die voor het eerst een huis kopen in de gemeente Beuningen weten de starterslening goed te vinden. Sinds de invoering van de starterslening op 1 januari 2017 zijn er twaalf startersleningen toegekend.

Er is nu voor €320.000,- aan leningen verstrekt. De inwoners die de lening verstrekt hebben gekregen zijn tussen de 23 en 34 jaar oud. Vier van hen komen uit de gemeente Beuningen, vijf uit de stadsregio (Nijmegen, Elst, Wijchen) en de overige uit de rest van Nederland. De helft kocht een woning onder de koopprijs van €172.000,-. Zes starters hebben de maximale lening van €30.000,-. De andere zes een lening van gemiddeld €22.000,-. Tweederde van de inwoners die de lening verstrekt hebben gekregen, koopt de woning alleen.

Wethouder Piet de Klein: “De gemeente wil de doorstroming in de gemeente Beuningen stimuleren door onder andere de starterslening. En dat hebben we ook al bereikt. Tweederde van de starters woonde eerst in een huurwoning en met de starterslening zijn alleen bestaande woningen gekocht. We zijn erg blij dat veel starters weten van de starterslening. Met deze lening steunen we de starters financieel bij de aankoop van een woning.

Starterslening

Voor starters is het lastig om een koopwoning te financieren. De starterslening is een tweede hypotheek die onder gunstige voorwaarden wordt verstrekt de lening is bestemd voor de aankoop van een eerste koopwoning. Om in aanmerking te komen voor de starterslening mogen de verwervingskosten (inclusief bijkomende kosten) van de woning maximaal € 215.000,- bedragen. De starterslening bedraagt maximaal €30.000,-. De eerste drie jaar betaalt de starter geen rente en aflossing. Pas als het inkomen van de koper stijgt gaat hij dit betalen. De lening geldt voor iedere woningzoekende in Nederland die zich wil vestigen in de gemeente Beuningen en wordt verstrekt onder NHG-voorwaarden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.