Start ideeëncompetitie Langs de Waal

De gemeente Nijmegen is op zoek naar ideeën om reuring te brengen in de nog te ontwikkelen gebieden van de Waalsprong. Daarom worden creatieve geesten, ondernemers, pioniers en andere geïnteresseerden uitgenodigd mee te doen aan de ideeëncompetitie. Er zijn negen bijzondere locaties geselecteerd voor tijdelijke initiatieven. De inschrijving start op 1 oktober.

De negen locaties liggen in de Ossenwaard, de Spiegelwaal, Hoge Bongerd, De Schans, Hof van Holland en op stadseiland Veur-Lent. In de komende jaren wordt gewerkt aan planvorming voor nieuwe wijken in dit gebied. Het is nu braakliggend, maar biedt wel mogelijkheden om al gebruikt en beleefd te worden.

Wethouder Velthuis (stedelijke ontwikkeling): “De Waalsprong is al volop in beweging, het is een prachtig gebied en het is zonde om daar nu nog niets mee te doen. We willen iedereen in de stad of daarbuiten de gelegenheid geven mee te denken over een tijdelijke invulling.”

Mix aan functies en activiteiten

Die tijdelijke invulling kan bestaan uit een mix  aan functies en activiteiten die een opmaat vormen voor de definitieve (gebieds)ontwikkeling.  De ideeën uit de competitie moeten voldoen aan de gestelde voorwaarden van de competitie (zie www.langsdewaalnijmegen.nl). De winnende ideeën krijgen een financiële bijdrage die ingezet wordt voor het uitvoeren van het idee. De gemeente zal samenwerken met initiatiefnemers waarbij gekeken wordt of het idee (financieel) uitvoerbaar is.

De competitie

De competitie kent twee categorieën: profit en non-profit voor twee groepen: particulieren en ‘rechtspersonen’ (bedrijven, organisaties en instellingen). Inschrijven kan van 1 t/m 28 oktober 2016 op www.langsdewaalnijmegen.nl. Uiterlijk 9 januari 2017 moeten de ideeën uitgewerkt ingediend worden.

De inzendingen worden gepubliceerd op de website en beoordeeld door een publieks- en vakjury. Inwoners van Nijmegen kunnen via langsdewaalnijmegen.nl stemmen op hun favoriete idee. In maart 2017 worden de winnaars bekendgemaakt. De competitie vindt plaats samen met de kunstroute ‘Hof van HolLandArt’ – een wandel- en fietsroute met beeldende kunst Hof van HolLandArt- onder de naam ‘Langs de Waal’.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.