Vacature Stage Sociaal Pedagogisch

Stage Sociaal Pedagogisch in Nijmegen

Tags:

 • Stage

Stage Sociaal Pedagogisch Werk

Salaris indicatie

€250,- netto op basis van 32 uur per week

Werkuren

24-32 uur per week

Locatie

Nijmegen

Wij zoeken een betrokken stagiair(e) sociaal pedagogisch werk die zich wil richten op kinderen van 0-18 jaar oud tussen september 2024 - juni 2025 voor 24-32 uur per week, standplaats Nijmegen.

Moviera en haar medewerkers staan voor de volgende missie: Moviera staat voor een veilige toekomst thuis. Samen doorbreken wij huiselijk geweld en mensenhandel. Moviera maakt zich sterk voor hulp en advies aan alle betrokkenen bij huiselijk geweld. Moviera is een belangrijke ketenpartner in de aanpak van huiselijk geweld in de regio Utrecht en Gelderland en bevindt zich op het kruisvlak van veiligheid en zorg aan zowel volwassenen als hun kinderen.

Functie-inhoud

Tijdens jouw stage houd jij je bezig met:

 • het monitoren en signaleren van de ontwikkeling van het kind;
 • het bieden van opvoedondersteuning bij laagdrempelige opvoedvragen van moeder en kind;
 • het stimuleren van een gezonde ontwikkeling op individueel gebied en in groepsverband;
 • het stimuleren van deelname aan (sport, vakantie) activiteiten;
 • het actief deelnemen aan team overleggen, teamveerkrachtbesprekingen, casus overleggen en trainingen.

Binnen Moviera wordt er systeemgericht en methodisch met Veerkracht gewerkt. We werken ook nauw samen met de gedragsdeskundige en de gezinswerker. De doelgroep waar je mee werkt zijn kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. De groep bestaat uit gemiddeld 20-24 kinderen.

De sociaal pedagogisch werkers hebben een belangrijke taak in het bieden van een veilige omgeving en het stimuleren van een optimale ontwikkeling van de kinderen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. De medewerkers bieden opvang aan de kinderen zodat de moeders deel kunnen nemen aan het trainingsaanbod van Moviera. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste 3ejaars mbo-student gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4.

Wat breng je mee?

 • Wij denken dat je goed in deze dynamische omgeving past wanneer jij:
 • een derdejaars mbo-student Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 (Jeugdzorg) bent;
 • over goede gespreksvaardigheden en empathisch vermogen beschikt;
 • met jouw enthousiasme en creativiteit oplossingen kan zoeken binnen de kaders van het zorgveld;
 • een grote mate van flexibiliteit hebt en prioriteiten kan stellen;
 • grenzen kan stellen en zaken bespreekbaar kan maken;

Gedurende jouw stage zal je steeds meer werkzaamheden zelfstandig uitvoeren. Dat gaat in afstemming met jouw stagebegeleider. Dingen waar je (nog) niet zo sterk in bent, leren wij jou graag.

Wat wij jou bieden

Een stage met een uitdagende doelgroep wat jou een uitstekende basis biedt als young professional. Jouw stagevergoeding bedraagt € 250,- netto (inclusief reiskosten) op basis van een stage van 32 uur per week. Om jouw werk goed uit te kunnen voeren ontvang je van ons een laptop en telefoon in bruikleen, maar ook andere zaken die jou helpen je werk goed te kunnen doen. Het kantoor van Moviera in Nijmegen ligt in een woonwijk en is makkelijk te bereiken met de auto, fiets en het OV.

Moviera als werkgever

Moviera biedt advies, hulp en veilig onderdak bij huiselijk geweld, eergerelateerd geweld en mensenhandel. Er zijn verschillende vormen van opvang in Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen en Utrecht. Bij Moviera werken ongeveer 200 medewerkers en zijn 80 vrijwilligers actief. Moviera is lid van De Werkgeverij. Moviera is een erkend leerbedrijf bij S-BB.

Spreekt deze stage jou aan? Stuur jouw cv en motivatiebrief dan onder vermelding van vacaturenummer 2024.01. Heb je naar aanleiding van deze stagevacature nog vragen?

Functie:stage sociaal pedagogisch
Startdatum:02-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Stage
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Moviera via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Stage Sociaal Pedagogisch Moviera 02-05-2024

Bekijk ook andere vacatures