Speurtocht met kampvuur

Woensdag 19 februari organiseren Het Dijkmagazijn en Stichting Perspectief een spannende speurtocht door de uiterwaard. Wie het koud heeft na het struinen kan lekker opwarmen bij het kampvuur, en een broodje bakken.

 

In de winter zijn de uiterwaarden een uitdaging om doorheen te struinen. Wie durft er over het smalle paadje langs het water te lopen? Wie kan er zonder natte voeten over de sloot springen? Welke speurneus lost alle opdrachten op?

Voor de kinderen die de tocht doorstaan (allemaal?) is er na afloop een kampvuurtje bij het sluisje. Uitgehongerde speurders kunnen een broodje bakken in het vuur.

Als je door de vlammen over de kale vlakte tuurt, weet je wel wat pioniers in het Wilde westen zo’n beetje hebben gevoeld. Knus bij elkaar en op een mooi afstandje van de wilde dieren zoals de stoere Rode geuzen, die nieuwsgierig op een afstandje staan te kijken.

Tip: trek stevig schoeisel aan want we trekken door de wildernis om bij het strand te komen.

 

Speurtocht kampvuur, woensdag 19 februari, van 14.00 tot 16.30 uur, Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Deelname: €4,50 (incl. chocolademelk en broodjes). Reserveren via dijkmagazijn@hetnet.nl. Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.