Special De Nederlandse Filmnacht

Op vrijdagavond 28 september 2018 is het tijd voor de derde editie van het landelijke evenement ‘De Nederlandse Filmnacht’, waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd door en voor jongeren.

Tijdens deze avond staat het speelfilmdebuut van Michiel van Erp Niemand in de stad centraal, met een avondvullend programma waarin de Nederlandse film vol in de spotlight gaat staan. In Niemand in de stad worden drie jonge vrienden volwassen met vallen en opstaan tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze welke betekenis ze geven aan vriendschap en liefde, en ontdekken Matt (Jonas Smulders), Jacob (Chris Peters) en Philip (Minne Koole) wie ze werkelijk zijn.

Niemand in de stad is een coming-of-age verhaal waarin het proces van volwassen worden centraal staat, met verschillende ideeën over thema’s als vriendschap, loyaliteit en liefde. In het niemandsland tussen jeugd en volwassenheid heb je de ruimte om jezelf te heruitvinden, maar juist in die overvloed aan mogelijke identiteiten is het lastig zoeken naar wie je wilt zijn. Regisseur Michiel van Erp hoopt ook met dit filmdebuut deze groep jongeren hier meer bewust van te maken: “Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.”

LUX, 21.00, regulier tarief

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.