Vacature Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in Nijmegen

Werken bij Pro Persona

 • Voordelen voor jou

Contact

Wolfheze 2
6874 BE Wolfheze

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige | Expertisecentrum Depressie | Nijmegen

Wil jij als sociaal psychiatrisch verpleegkundige binnen ons expertisecentrum bijdragen aan hoogwaardige en specialistische zorg?
Dan maken wij graag kennis met jou!

Nijmegen

24-28 uur

14 juni 2024

Wat ga je doen?

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige ga je deel uitmaken van ons ambulant multidisciplinair behandelteam, dat bestaat uit psychiaters, psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialist, psychomotore therapeuten, systeemtherapeuten en collega's in opleiding. Jouw hoofdtaak komt te liggen binnen het ambulante team op de polikliniek welke is gehuisvest in Nijmegen.

Binnen jouw functie als SPV heb je een eigen caseload en is het voor jou vanzelfsprekend om naasten en het netwerk te betrekken bij de behandeling. Daarbij onderhoud je goede contacten met ketenpartners, waarin jij ook een consultatieve rol zult vervullen. Naast een hoge mate van zelfstandigheid, heb jij een teamspirit, waardoor wij als collega's op elkaar kunnen bouwen. Jij bent goed in staat om te interveniëren tijdens crisissituaties en daarnaast heb je uithoudingsvermogen.

Omdat we in het werk ook veel te maken hebben met de IHT Crisisdienst, draai je als SPV naast je reguliere uren ook diensten bij de crisisdienst mee.

Waar ga je werken?

Het Expertisecentrum Depressie bestaat uit een vrijwillige open behandelopname afdeling met een opnamecapaciteit van zestien bedden, dagbehandeling en een ambulante behandel afdeling. We zijn gespecialiseerd op het gebied van consultatie, advisering en behandeling voor cliënten met chronische en/of therapieresistente depressie en bipolaire kwetsbaarheid.

Ondanks de ernst van de ziekte moet er sprake zijn van motivatie voor behandeling. We geloven namelijk sterk in het principe van "empowerment". Dat betekent dat we cliënten aanmoedigen en stimuleren om ook hun eigen kennis over depressie/ bipolaire kwetsbaarheid en vaardigheden in te zetten voor de behandeling. Dit met als doel ze op eigen kracht in beweging te brengen en ze te leren anders met de klacht om te gaan.

Sinds 2015 hebben we een TOPGGz erkenning voor behandeling van de hardnekkige (bipolaire) depressie. Dit is een keurmerk voor afdelingen die hebben aangetoond dat ze aan strenge eisen voldoen. Deze eisen gaan over het combineren van specialistische behandelingen met wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. De erkenning TOPGGz stimuleert ons om voortdurend bezig te zijn met het verbeteren van de kwaliteit van de behandelingen.

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden een dienstverband voor onbepaalde tijd van 24 - 28 uur;
 • Inschaling conform de CAO GGZ in FWG 55, €3.616,00 - €4.785,00 (de aanloopschaal kan van toepassing zijn), bruto p/m bij een 36-urige werkweek afhankelijk van werkervaring en opleiding;
 • Werktijden en uren zijn in overleg;
 • 166 vakantie uren en 35 levensfasebudget uren bij een fulltime dienstverband;
 • Een meerkeuzesysteem in arbeidsvoorwaarden; hiermee kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Zo bieden wij regelingen voor bijvoorbeeld sportabonnement, studie, opleiding of bijscholingsmogelijkheden, ICT middelen zoals PC of tablet, of (elektrische) fiets;
 • Een jaarlijks balansbudget van €500,- naar rato. Dit budget kun je besteden aan iets waar jij blij van wordt! Extra vrije dagen, een bijdrage voor een cursus of wil jij met het geld liever uit eten met vrienden? Alles wat jou helpt om in balans te blijven of komen, aan jou de keuze;
 • Mogelijkheden voor het volgen van verbredende vakinhoudelijke cursussen en opleidingen;
 • Toegang tot onze GGZ-E-learning academie, waarin diverse cursussen tot jouw beschikking zijn;
 • Mogelijkheden om je op termijn door te ontwikkelen binnen en buiten de afdeling;
 • Een prettige en collegiale werkomgeving waarin humor van belang is en waar wij elkaar stimuleren om ons te ontplooien en de samenwerking met collega's en collega-instellingen op te zoeken.

Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform de CAO GGZ

Wat vragen wij van jou?

Voor deze rol is het belangrijk dat je een sterke affiniteit hebt met de doelgroep en met ambulant, outreachend werken. Wij streven ernaar om onze cliënten zoveel mogelijk binnen de thuissituatie te behandelen en gaan over tot een klinische opname als het echt niet anders kan. Je bent opgeleid tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige en bent BIG en AGB-geregistreerd. Je hebt een geldig rijbewijs en een auto. Je weet van aanpakken en bent in staat om zelfstandig te werken. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en de sociale kaart. Ook ben je innovatief en heb je een echte pioniersgeest. Het werken binnen onze poli vraagt eveneens om flexibiliteit en aansluiting. Wanneer er crisis is schaal je op van 'volgen', naar 'stimuleren' tot 'doorpakken'. Participeren in diensten van de acute zorg behoort tot de functie.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:
Esther Eilert | senior zorgmanager |Functie:sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Startdatum:22-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3616 – 4785
Uren per week:24 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Pro Persona via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Pro Persona 22-04-2024

Bekijk ook andere vacatures