Snelheid op ringweg moet omhoog kunnen

Afgelopen maandag konden de eerste auto’s over de nieuwe brug De Oversteek rijden. Dat is een positieve ontwikkeling voor de bereikbaarheid. Maar nog geen 24 uur nadat de eerste auto’s over de nieuwe brug rijden, wil wethouder Beerten de snelheid beperken. Het college wil de nieuwe brug opnemen binnen de bebouwde kom. Dit zorgt ervoor dat de snelheid op de ringweg definitief wordt beperkt tot maximaal 50 kilometer per uur. De VVD is voorstander van flexibele snelheden en wil dat het mogelijk is om 70 kilometer per uur te rijden.

De VVD pleit ervoor om in de toekomst de snelheid op de ringweg (de S100) te kunnen verhogen. Op deze manier wordt de aantrekkelijkheid van de ringweg vergroot en daardoor wordt de route door het centrum ontlast. Door de S100 verder te optimaliseren en in te richten als volwaardige ringweg wordt Nijmegen de komende jaren bereikbaar. Dat is goed voor Nijmeegse economie en werkgelegenheid.

De liberalen begrijpen dan ook niet dat wethouder Beerten van Verkeer de snelheid op het nieuwe deel van de ringweg wil vastleggen op 50 kilometer per uur. Eerder toonde de wethouder zich nog voorstander van ‘dynamische snelheden’. De VVD kiest voor een bereikbare stad en wil daarom deze optie voor 70 kilometer per nadrukkelijk openhouden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.