Slechtzienheid door veroudering van het oog is vaak te verhelpen

Bijna één op de tien 65-plussers is slechtziend of blind. Vaak denken mensen dat het bij de leeftijd hoort en er niks aan te doen is. Dat is jammer, want slechtziendheid is vaak te verhelpen. Samen met de oogvereniging organiseert CWZ een bijeenkomst om de laatste stand van zaken te bespreken.

Tijdens de bijeenkomst geven vier oogartsen van CWZ inzicht in de nieuwste behandelmogelijkheden op het gebied van staar, macula-degeneratie en glaucoom (bij diabetes mellitus). In hun presentaties schetsen ze een algemeen beeld van de mogelijkheden. Na iedere spreker is het mogelijk om gerichte vragen te stellen. Ook persoonlijke vragen zijn welkom. Bezoekers krijgen ook nuttige informatie over hulpmiddelen. Hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl informeert bijvoorbeeld over gesproken ondertiteling, spraaksoftware voor gsm en voorleessoftware.

Een optometrist en low-vision specialist van Elvea schetst de mogelijkheden voor mensen die bij het lezen niet meer geholpen zijn met een leesbril: mogelijk hebben ze baat bij een loepbril. Ook belangenbehartigers Visio en de Oogvereniging Regio Arnhem/Nijmegen e.o. zijn vertegenwoordigd. Zij geven informatie over revalidatiemogelijkheden. De middag wordt afgesloten met een gezellig drankje en de gelegenheid tot bezoeken van stands.

Waar, wanneer, hoe laat?

De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van CWZ op zaterdag 23 april 2016. Vanaf 13.00 uur is er ontvangst met koffie/thee. Om 13.30 uur beginnen de lezingen.

Aanmelding

Belangstellenden kunnen zich vóór 21 april aanmelden bij mw. Ria Koot van de Oogvereniging regio Arnhem-Nijmegen, (0487) 523750.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.