Sit back and relax: NMWO plays easy jazz

Ontspannen in de voorjaarszon en genieten van de muziek. Op 15 juni om 15.00 geeft het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) een swingend concert met als thema Jazz in het openluchttheater de Goffert, entree €7,50.

Voor dit zomerse buitenoptreden heeft het NMWO lichte muziek uitgekozen. Ontspannen melodieën, swingende ritmes en verrassende solo’s  komen voorbij tijdens het op jazz geïnspireerde concert in de Goffert. De volgende werken staan op het programma: ‘Concerto for Clarinet’ van A. Shaw met solist Erik Laarman, ‘Artistry jumps’ van S. Kenton, ‘Benny Goodman memories’, ‘Cuban overture’ en ‘Porgy and Bess’ van G. Gershwin, ‘Woody Herman in Concert’ en ‘Three dance episodes from ‘On the Town’ van Bernstein. Een deel van de zitplaatsen van de Goffert zijn voorzien van een sfeervolle overkapping die ook bijdraagt aan de akoestiek. Kaarten zijn te bestellen via www.nmwo.nl of tegen contante betaling aan de kassa verkrijgbaar.

Noviomagum Wind Orchestra
Het NMWO is Nijmeegs symfonisch blaasorkest bestaande uit enthousiaste en bevlogen muzikanten en staat onder leiding van Lex Bergink. Een orkest met lef en ambitie! Zo omschreef De Gelderlander het NMWO. Driemaal per jaar geeft het NMWO concerten met een afwisselend programma variërend van Russisch tot Zuid-Amerikaans, van Beethoven tot Bernstein, van Soldaat van Oranje tot Requiem, en van Mahler tot Gershwin. Samenwerking met andere orkesten, koren of solisten als Martin Oei (pianist) of Wilke te Brummelstroete (mezzo-sopraan) geeft extra inspiratie. Deze wisselingen van repertoire en muziekstijl houden het uitdagend voor de muzikanten en zorgen ervoor dat elk concert weer verrassend is voor de luisteraar.

Het NMWO heeft in zijn korte bestaan al meerdere concerten gegeven die de aandacht trokken van de regionale pers. Enkele opmerkingen uit recensies: “Opvallend zijn de ronde tuttiklank en de flexibele uitstraling”, “spetterend uitbundig en toch verfijnd”, “swingt en broeit”,  “Ongelofelijk zoals het ensemble in korte tijd uitgegroeid is tot een blaasorkest om rekening mee te houden. Lex Bergink dirigeert op een natuurlijke en toch dwingende wijze die de muzikanten op scherp zet”.

15 juni om 15.00, openluchttheater de Goffert, Steinweglaan 2, Nijmegen. Entree: €7,50; kinderen (<12 jaar) €3,00.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.