‘Silent’ Fitness in het Nijmeegse Goffertpark; Nijmeegse sportschool heeft de primeur in Nederland

Voorbijgangers in het Goffertpark kijken sinds enkele weken vreemd op als zij daar een groep sporters ritmisch zien bewegen zonder dat er muziek hoorbaar is. De Nijmeegse Sportschool Dance2Sweat geeft hier sinds kort op maandag- en woensdagavond haar zg. Silent Zumba® in het Park work-outs.

Instructrice en tevens eigenaresse van Dance2Sweat legt uit: “Bij onze groepslessen is harde opzwepende muziek nodig, maar i.v.m.  regelgeving kunnen wij geen speakers opstellen in het park, bovendien willen we natuurlijk geen overlast veroorzaken voor andere. Daarom hebben we gekozen voor speciale draadloze hoofdtelefoons waarmee alleen wij de muziek horen die nodig is voor onze lessen. We veroorzaken nu geen geluidsoverlast en de deelnemers aan de work-ouit  beleven de les nog intenser.” Kartika vervolgd; “Zeker nu met het mooie weer is het lekker om s´avonds buiten in het park te sporten in plaats van binnen in een zaal. Het excuus om niet te komen sporten omdat het buiten zo mooi weer is gaat niet meer op. Dus zet je zonnebril op gebruik een goede UV bescherming en doe mee met onze Zumba work-outs in het Goffertpark” lacht Kartika. “We hebben 2 lessen op maandagavond en woensdagavond, om 19.00 en 20.15 uur, maar bij voldoende belangstelling zullen er ook op andere dagen buitenlessen worden gegeven.”

Over Zumba Fitness
Je kunt natuurlijk buiten gaan hardlopen of fietsen maar wil je eens iets anders dan is Zumba® Fitness in het park misschien een leuk en vooral zeer effectief alternatief voor jouw. Zumba is een dans-fitness work-out op opzwepende muziek. Zonder het in de gaten te hebben doe je een zeer intensieve work-out, het uur vliegt voorbij omdat het zo leuk is. Zumba is goed voor je conditie en is een echte calorieën verslinder. Daarnaast geeft Dance2Sweat ook een Zumba® Toning work-out in het Goffertpark. Dit is een nieuwe variant van Zumba met minder dansbewegingen en in een iets rustiger tempo. Deze work-out richt zich meer op been-, arm- en buikspieroefeningen. Hiervoor worden speciale lichtgewicht, sambabalachtige sticks (ze maken het zelfde geluid als sambaballen) gebruikt die zorgen voor het verstevigen en vormen van de spieren.

Meer informatie over Silent Zumba  in het Goffertpark vind je op www.dance2sweat.com.

Silent Fitness
Bedenker en ontwikkelaar van de Silent Fitness hoofdtelefoons is de Beuningse ondernemer Sidney van der Velde. “Fitness in de buitenlucht is de trend van 2014, maar er worden op sportscholen nog steeds veel leuke groepslessen alleen binnengeven vanwege praktische redenen. Het probleem is dat voor de meeste van deze groepslessen harde muziek nodig is. Om voor een uurtje les een muziekinstallatie op te bouwen in het park is niet te doen, bovendien moet je hiervoor bij de gemeente een vergunning aanvragen. Veels te omslachtig allemaal. Daarom ben ik een systeem gaan ontwikkelen waarbij dit allemaal niet nodig is. Er bestonden al silent disco systemen maar die bleken niet geschikt voor fitnessdoeleinden. Na veel prototypes en testen heb ik nu een systeem ontwikkelt dat volledig draadloos en compact is. Het systeem wekt op accu’s die tot 6 uur lang meegaan, maar het aller belangrijkste is dat het geen overlast veroorzaakt voor de omgeving. Het systeem wordt nu enkele weken met veel succes in Nijmegen gebruikt. Men is zeer enthousiast en deelnemers zijn extra gemotiveerd om vaker te gaan sporten.

Inmiddels zijn er ook al andere sportscholen die interesse hebben voor ons systeem. Ik hoop hiermee een nieuwe trend te zetten binnen de Fitnessbranche.”, aldus Sidney van der Velde.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.