Sexy boerinnen helpen 3FM en het Rode Kruis met ‘shit’ opruimen

De plattelandsmeiden van De Boerinnen Kalender 2014 ruimen aanstaand weekend niet alleen de poep van hun boerderij vee op. Op 21 en 22 december a.s. staan zij namelijk met een kraam in Leeuwarden om geld in te zamelen voor de actie ‘let’s clean this shit up’ van 3FM’s Serious Request. Een strijd tegen kindersterfte als gevolg van diarree, waar jaarlijks ruim 800.000 kinderen slachtoffer van zijn. De uitgever van De Boerinnen Kalender doneert de volledige opbrengst van het weekend aan het goede doel. Dit geldt voor zowel de kalenders die in Leeuwarden als de kalenders die online op www.boerinnenkalender.nl verkocht worden. Daar doet uitgever Claim Your Aim uit Deventer nog een schepje boven op door ook alle winst te doneren die tijdens de overige dagen van Serious Request via de online verkoop gerealiseerd wordt.

De Boerinnen Kalender is een spraakmakend concept dat eind 2011 direct aansloeg in Nederland. Sinds eind oktober jl. is de derde editie van de kalender klaar, die momenteel ook in België furore maakt. Op De Boerinnen Kalender 2014 staan namelijk ook drie Belgische schoonheden afgebeeld. In totaal prijken er 15 plattelandsmeiden op de sexy kalender. De agrarische kalendermodellen geven aan met hun deelname af te willen rekenen met de vooroordelen die over ‘lompe’ boerinnen bestaan. Beeldschone boerendochters die je normaal gesproken nooit in de bladen of beautyshows zult zien. Ze zijn er te nuchter voor en ambiëren helemaal geen carrière als model of BN’er, maar maken voor één keer een uitzondering met De Boerinnen Kalender als resultaat. En aankomend weekend maken zij zich dus samen sterk in de strijd tegen kindersterfte als gevolg van diarree.

Ook vorig jaar heeft Claim Your Aim zich met haar Boerinnen Kalender en modellen ingezet voor het goede doel van Serious Request. “De opbrengst was toen € 2.200,-. Dit bedrag hopen we aankomende week natuurlijk te overtreffen” vertelt uitgever Stef Bloo. Op 21 en 22 december staat hij samen met zijn stoere boerinnen in hun eigen Boerinnen Kalender kraam aan de Nieuwestad in Leeuwarden, vlak bij het Glazen Huis. Speciaal voor de actie van 3FM en Het Rode Kruis is de prijs van één kalender niet € 14,95, maar slechts € 10,-. Hiermee hoopt de organisatie de aankoop van de kalender iets laagdrempeliger te maken en zo veel mogelijk exemplaren te verkopen. Mensen die zichzelf of een ander nog een Boerinnen Kalender cadeau willen doen, kunnen dus terecht bij de kraam in Leeuwarden of op de website www.boerinnenkalender.nl en steunen hiermee direct de actie van radio 3FM.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.