Schade door brand gemeentehuis

Op 6 december 2013 vond een kleine brand plaats in de hal van het gemeentehuis. Hoewel de brand snel geblust werd, is de schade door roetdeeltjes aanzienlijk. 

Oorzaak
De brand ontstond om 5 uur ’s ochtends in een pilaar bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis. In deze pilaar zat een koker met kabels. Die zijn vermoedelijk door kortsluiting gaan smelten en hebben vlam gevat. De brandweer had de brand snel onder controle.

Schade
Een deel van het gemeentehuis is vanwege de brand meerdere keren schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Naast deze schoonmaakkosten moeten ook zaken worden vervangen op de locatie van de brand. Denk aan de vloerbedekking, de plafondplaten en de bedrading. De balie zelf wordt ook vervangen. De brandschade wordt door de verzekeraar geschat op een bedrag tussen de € 200.000,- en € 225.000,-. De gemeente zal dat bedrag, na aftrek van het eigen risico, als schade-uitkering ontvangen. De totale kosten van de herinrichting van de balie komen echter hoger uit, naar schatting maximaal € 40.000,-

Vervanging balie
Eind maart wordt een nieuwe balie geplaatst zodat bezoekers vanaf april 2014 weer op de gebruikelijke plek terecht kunnen voor bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of geboorteaangifte. Tot die tijd worden bezoekers vanuit een andere balie in het gemeentehuis geholpen.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.