Samen besparen op energie: Start Energieplein Nijmegen

Op zaterdag 27 september start het Energieplein Nijmegen. Met dit initiatief wil de gemeente Nijmegen samen met woningeigenaren flink gaan besparen op de energierekening door het energiezuiniger maken van woningen. Het Energieplein komt langs en ondersteunt groepen bewoners, geeft tips en wijst de weg in subsidieland. Energieplein start in de wijken Hees en Heseveld.

 

Energieplein gaat groepen helpen en individuen helpen om een groep te worden en zoekt daarvoor enthousiaste bewoners in de wijken. Samen energiebesparende maatregelen aan het huis uitvoeren kan veel geld besparen. Ook levert het een extra subsidie op.

Bij de Energiebus staat zaterdag 27 september een expositie over ‘besparende maatregelen in huis’ met uitleg over thema’s zoals woningisolatie en duurzame energie. Medewerkers van het Energieplein vertellen alles over het nemen van energiebesparende maatregelen samen met buurtgenoten en het Loket Duurzaam Wonen is aanwezig voor persoonlijk advies en informatie over subsidies.

 

Het Energieplein Nijmegen is een initiatief van gemeente Nijmegen. Het is dé ontmoetingsplek voor buurtinitiatieven, burgers en lokale bedrijven om samen te werken aan energiebesparing. Wanneer een huiseigenaar een initiatief wilt starten om samen met de buurt energiebesparende maatregelen te nemen, dan kan het Energieplein daarbij ondersteunen. Ook ontwikkelt het Energieplein een bedrijvenplatform. Hier kunnen lokale bedrijven, werkzaam op het gebied van energiebesparing in huis, zich bij aansluiten en presenteren aan inwoners van Nijmegen. Kijk op de website www.energieplein-nijmegen.nl.

 

Iedereen is welkom op zaterdag 27 september tussen 11 en 16 uur bij de Energiebus bij de Petruskerk, Schependomlaan 85 in Hees.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.