Saar aan Huis ontzorgt ouderen en hun mantelzorgers

Sinds 1 januari 2018 is Saar aan Huis, een landelijke organisatie voor particuliere mantelzorg van start gegaan met een vestiging in de regio Nijmegen en omgeving

Franchisenemer Anita Rossen, woonachtig in Overasselt, voorziet hiermee in een oplossing voor de groeiende vraag naar (betaalde) mantelzorgOuderen en zorg is een actueel thema. Ouderen blijven langer thuis wonen en wat extra hulp kan daarbij welkom zijn. Vaak kan die geleverd worden door familie of vrienden, maar dat gaat niet altijd bijvoorbeeld als de kinderen ver weg wonen. Saar aan Huis is een klantgerichte organisatie die passende hulp biedt om comfortabel en verantwoord thuis te kunnen blijven wonen.

De ‘Saars’ kunnen naast het bieden van gezelschap worden ingezet voor allerlei werkzaamheden zoals licht huishoudelijk werk, (samen) boodschappen doen, koken of begeleiden naar de dokter.  Ze hebben ruime levenservaring, wonen bij de cliënt in de buurt en hebben affiniteit met de zorg. Anita Rossen werft en selecteert de helpende ‘Saars’ en zorgt voor een passende match tussen de zorgvrager en de ‘Saar’ aan de hand van persoonlijke intakes. Zij vindt het heel belangrijk dat de ouderen zoveel mogelijk een vast, vertrouwd gezicht over de vloer krijgen.

Saar aan Huis is complementair aan de thuiszorg en kan daarmee van toegevoegde waarde zijn op het reeds bestaande zorgaanbod. Daar waar deze nog niet geïndiceerd is of ontoereikend, biedt Saar aan Huis uitkomst voor zowel mensen met een zorgvraag als de mantelzorgers. Om de mantelzorgers te ontlasten kan een ‘Saar’ bijvoorbeeld een aantal uur in de week hun taak overnemen zodat zij even tijd voor zichzelf hebben.

Saar aan Huis biedt ook ondersteuning aan bewoners van woon-zorgcentra. Het personeel is niet altijd in staat om voldoende aandacht aan de bewoners te besteden, zij hebben bijvoorbeeld geen tijd om een wandeling te gaan maken, ergens een kopje koffie te gaan drinken of nagels te lakken.

Een aantal verzekeraars waaronder Zilveren Kruis, ASR en ONVZ hebben met ingang van dit jaar een vergoeding voor (vervangende) mantelzorg in hun aanvullend pakket opgenomen. De verwachting is dat andere verzekeraars gaan volgen. De overheid wil dat ouderen zelf de regie in handen nemen. Maar dat lukt vaak niet. De vraag naar particuliere mantelzorg stijgt dan ook explosief.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via nijmegen@saaraanhuis.nl, 06-22841385 of
024-6222512. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de site www.saaraanhuis.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.