Saar aan Huis ontzorgt hulpbehoevenden en hun mantelzorgers

De particuliere mantelzorgorganisatie Saar aan Huis timmert flink aan de weg. De vraag naar gezelschap en ondersteuning groeit enorm omdat de vergrijzing toeneemt en de overheid zich steeds meer terugtrekt. Saar aan Huis is een klantgerichte organisatie die ondersteuning op maat biedt om aangenaam en onbezorgd in de eigen leefomgeving te kunnen blijven wonen. Er zijn landelijk 24 vestigingen en Anita Rossen-Angenendt, woonachtig in Overasselt, is sinds een jaar vestigingsmanager voor Wijchen en omgeving.

De zorgverleners, de ‘Saars’, hebben ruime levenservaring, wonen bij de cliënt in de buurt en hebben affiniteit met de zorg.

Zij kunnen naast het bieden van gezelschap worden ingezet voor allerlei werkzaamheden zoals licht huishoudelijk werk,
(samen) boodschappen doen, koken of begeleiding naar de dokter. Anita vindt de klik tussen de zorgvrager en de ‘Saar’ van essentieel belang.

Er komt altijd een vast gezicht op een vaste tijd. Ondersteuning is ook mogelijk ‘s avonds, ’s nachts en in de weekenden. “We komen bijvoorbeeld bij echtparen waarbij één van beide dementerend is en de ander nauwelijks meer van huis kan. De Saar zorgt dan dat de mantelzorger even iets voor zichzelf kan gaan doen en de zorg even los kan laten”.

Recensie van een mantelzorger: “De drie Saars waren goed geïnstrueerd en de klik was met allen goed. Vader voelde zich er happy bij.

Samen koffie drinken, een stukje wandelen, de krant voor lezen of oude foto’s bekijken”.

“Dik tevreden en zeker een aanrader voor wie hulp nodig heeft”.

Saar aan Huis biedt ook ondersteuning aan bewoners van zorginstellingen. Individuele aandacht doet de mensen vaak heel goed en verhoogt de kwaliteit van leven. De Saar kan dan bijvoorbeeld met de bewoner een wandeling maken, een spelletje spelen of ergens een kopje koffie drinken.  Ook mensen die in het gezinsleven ondersteuning kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door ziekte, kunnen een beroep doen op Saar aan Huis.

Een particulier betaald een all-in-tarief vanaf € 23,- per uur maar het kan ook betaald worden uit een persoonsgebonden budget als mensen een indicatie hebben vanuit de wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) of wlz (wet langdurige zorg).

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via nijmegen@saaraanhuis.nl, 06-22841385 of 024-6222512.

Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de site www.saaraanhuis.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.