RoMeincraften in Museum Valkhof

Het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland organiseert een serie RoMeincraft-events waaronder op 27 mei in Museum Het Valkhof. Kom tussen 11.00 en 16.00 uur de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Het spel Minecraft kan onder leiding van gameprofessionals en archeologen gespeeld worden.

Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen de deelnemers een stukje van de Romeinse wereld en kunnen ze de echte vondsten in het museum bekijken. Dit doen we aan de hand van archeologische en historische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes in Virtual Reality te ervaren.

Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat kinderen even moet wachten voordat ze aan de beurt zijn. Wie zeker wil zijn van een plekje kan de eigen laptop meenemen waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn.

RoMeincraft is een samenwerking van het erfgoedfestival, Romeinennetwerk en Stichting Value.

Kijk voor alle actuele informatie op erfgoedfestival.nl/romeincraft.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.