Roekeloos rijgedrag aangepakt

Nijmegen – Een politieman in vrije tijd was woensdagmiddag rond 17.35 uur getuige van roekeloos rijgedrag. Een automobilist op de IJpenbroekweg negeerde met hoge snelheid tot twee keer toe een rood verkeerslicht wat de nodige gevaarzetting met zich meebracht. Staande houden van de bestuurder was op dat moment niet mogelijk, maar donderdag pakte de agent de zaak verder op. Het resulteerde in meerdere processen-verbaal en een opgelegde Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG).

De bestuurder reed met een fors hogere snelheid dan de maximaal toegestane 50 km per uur over de IJpenbroekweg. Eerst bij de Weibroekweg en vervolgens bij de Broekstraat reed de man door rood. Om een aanrijding te voorkomen moest hij heel hard remmen. Een vrouw die met een kind achterop de fiets bij groen licht wilde oversteken, moest stoppen om een aanrijding te voorkomen.

Donderdagmorgen is de verdachte, een 36-jarige inwoner van Nijmegen, bij zijn woning gehoord. Twee keer is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van rood licht, ook is proces-verbaal opgemaakt voor artikel 5 WVW, ofwel vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. De opgelegde EMG is een verplichte cursus en bedoeld om risicovol rijgedrag aan te pakken.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.