Rode Kruis zet recordaantal vrijwilligers in bij Vierdaagse

Nijmegen – Het Rode Kruis zal in de 98e editie een recordaantal vrijwilligers inzetten, zo meldt de Gelderlander. Zo’n 600 vrijwilligers zullen deze week meehelpen om alles in goede banen te leiden en om te zorgen dat iedereen in goede gezondheid de Vierdaagse kan lopen. Een groot gedeelte van de vrijwilligers zal dan ook Eerste Hulp zijn, zoals helpen bij blaren op voeten of ander letsel. Daarnaast zullen ook artsen en verpleegkundigen worden ingezet.

Dit alles is nodig met het oog op het weer in de loop van de week. Op het hoogtepunt van de Vierdaagse, de laatste dag over Via Gladiola, kan de temperatuur oplopen naar waarden van 30 graden of zelfs warmer. Het Rode Kruis zal daarbij hard nodig zijn, en roept iedereen op goed voorbereid op pad te gaan. Neem bijvoorbeeld genoeg water mee en eventueel hoofdbedekking.

De Nijmeegse Vierdaagse start morgen met de dag van Elst, en zal zoals gezegd vrijdag eindigen in het centrum van Nijmegen. Die dag staat zoals gebruikelijk in het teken van feest.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.