Rijk van Nijmegen nu ook op toeristisch trainingsplatform

Alle toeristische facetten van het Rijk van Nijmegen zijn nu ook opgenomen in het nieuwe online trainingsplatform van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, RBT KAN. Op dit platform kunnen frontofficemedewerkers van het bedrijfsleven toeristische kennis opdoen van de omgeving. Dankzij financiële ondersteuning door het Ondernemersfonds Nijmegen is de toeristische inventaris van het Rijk van Nijmegen nu ook op dit platform gepresenteerd.

Er zijn liefst zes trainingen gemaakt die met elkaar het totale toeristisch product van het Rijk van Nijmegen representeren. Wethouder Turgay Tankir van de Gemeente Nijmegen reikte op 14 maart de eerste certificaten van deelname uit aan medewerkers van Sanadome. Zij mogen zich nu met recht regioambassadeur noemen. Bovendien lanceerde hij de training over de Vierdaagse 100 jaar.

Online trainingsplatform
Het online trainingsplatform ARA (Actieve Regio Ambassadeurs), dat is geplaatst op www.regioambassadeur.nl biedt circa twintig trainingen over de regio Arnhem Nijmegen en de Veluwe. Deelname aan de trainingen is gratis. Sinds de start eind 2014 met een training over Operation Market Garden hebben zich ruim zeshonderd (!) cursisten op het platform gemeld, die met elkaar meer dan 1.600 trainingen hebben gevolgd. Iedere training wordt afgesloten met een certificaat van deelname. Cursisten die de trainingstoets met goed resultaat hebben afgelegd mogen zich daarna regioambassadeur noemen. Dankzij hun vergaarde toeristische kennis kunnen zij met meer zekerheid de toerist tips geven voor uitstapjes en verblijf in de regio. Over vergroting van gastvrijheid gesproken!

Rijk van Nijmegen
Het Taskforce Ondernemersfonds Nijmegen verleende RBT KAN een bijdrage om de trainingen van het Rijk van Nijmegen te kunnen realiseren. Er zijn zes trainingen gemaakt: basiskennis, musea & attracties, vervoer, overnachten, actief de natuur in, rivieren en natuur en sinds 14 maart ook een training over de Vierdaagse 100 jaar. Hanneline Oosting, adjunct directeur RBT KAN: “Wij ondernemen veel activiteiten voor de werving van toeristen. Dat kunnen wij doen dankzij de ondersteuning van het toeristisch bedrijfsleven. Met deze trainingen zijn wij nu in staat het kennisniveau van ons bedrijfsleven te versterken. Zodat de toerist die naar de regio toekomt ook hier die gastvrije ontvangst krijgt die wij hem beloven. Wij zijn dan ook erg verheugd dat de frontofficemedewerkers in zulke groten getale de trainingen volgen.” De training over Rivieren en Natuur werd samen met ARK Natuurontwikkeling gebouwd.

Verdere groei
Nu blijkt dat de toeristische bedrijven het trainingsplatform massaal omarmen, heeft RBT KAN extra activiteiten op de planning staan om enerzijds het gamma aan trainingen uit te breiden. Anderzijds zal er extra worden geïnvesteerd om nog meer deelnemers op het platform te krijgen. Nu nog komt het merendeel van de cursisten uit de horeca – RBT KAN hoopt dit jaar ook cursisten vanuit de middenstand, openbaar vervoer en andere bij toerisme en recreatie betrokken sectoren te mogen noteren.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.