Restauratie Stevenskerk binnenkort van start

Nijmegen – Nog deze maand starten de werkzaamheden voor de restauratie van de Nijmeegse Stevenskerk en Stevenstoren. De Gemeente Nijmegen en Stichting Stevenskerk hebben het werk gegund aan Van Dinther Bouwbedrijf. De kosten van in totaal 2,4 miljoen euro worden betaald door de Provincie Gelderland en de Gemeente Nijmegen. In juli 2015 moet het werk gereed zijn.

Restauratie van de kerk werd dringend noodzakelijk toen stukken natuursteen van de Stevenskerk af dreigden te vallen. Voor de restauratie hebben Stichting Stevenskerk (eigenaar van de kerk) en de Gemeente Nijmegen (eigenaar van de toren) de handen ineen geslagen. Op basis van een bouwkundig en bouwhistorisch onderzoek voor kerk en toren is een restauratieplan gemaakt. Bij de restauratie wordt de natuursteen vervangen die is toegepast bij de na-oorlogse restauratie. Binnenin de kerk worden de fresco’s en de Heerenbank gerestaureerd.

Deze maand wordt gestart met het opbouwen van de steigers. Na de Vierdaagse start de daadwerkelijke restauratie. Gedurende de werkzaamheden blijft de Stevenskerk toegankelijk en opengesteld voor bezoekers. Alle activiteiten vinden doorgang.

Op dinsdag 13 mei vindt vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst plaats in de Stevenskerk voor omwonenden en belangstellenden. Op deze bijeenkomst geven Van Hoogevest Architecten en Van Dinther Bouwbedrijf een toelichting op de restauratie en de planning van de werkzaamheden. Daarnaast geven wethouder Hannie Kunst en Trude Ross van de Stichting Stevenskerk symbolisch het startsein voor de restauratie.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.